Zbogom Mininova. – serijala.com
Trenutno čitaš
Zbogom Mininova.

Zbogom Mininova.

Tužan dan za sve torrentaše. Jedan od najpoznatijih i najvećih javnih torrent odredišta, mininova.org, zatvorila je svoja vrata svom “nepoželjnom” materijalu. Mininova je otvorena početkom 2005. nakon smrti jednog od prvih velikih torrent sajtova, Suprnova.org (čiji je vlasnik bio Slovenac) i ubrzo postala jednom od vodećih sajtova u P2P svijetu.

Vlasnici mininove bili su primorani maknuti sav zaštićeni autorski materijal nakon što su izgubili sudsku bitku protiv nizozemske anti-piratske organizacije, BREIN. Bitka je izgubljena prošlo ljeto i sada su konačno prošla tri mjeseca koja su dobili da maknu sve zaštićene materijale sa stranice. Da nisu poštivali odluku suda, petorici Nizozemaca prijetila bi kazna od pet milijuna eura.

Vrlo je nesretno što smo primorani ovo napraviti, ali drugu opciju nažalost nismo vidjeli.

Rekao je jedan od vlasnika, Niek, i potvrdio kako će se najvjerojatnije žaliti na odluku, iako ne vjeruju da će se bilo što promijeniti. Više o svemu možete pročitati u poruci od vlasnika sajta.

Doviđenja mininova, a BREIN-u slikom poručujemo isto što su im vlasnici OiNK-a poručili prije nekoliko godina.

oink hydra

4 komentara
  • Ne želim plaćati za download, ako kradem onda ću krasti bez da drugi profitiraju na tome ili ću jednostavno kupovati legalno – RS i slični lihvarski hostovi IMO ni nisu pravi P2P. :)

    Al kad smo kod toga, ako gubitak napstera nije ubio filesharing onda teško da će nestanak mininove išta promjeniti jer se tehnologija razvija i siteovi postaju pametniji tj. uče na tuđim pogreškama.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861