Veliki filmski kviz vraća se u Zagreb u 15. rundi – serijala.com
Trenutno čitaš
Veliki filmski kviz vraća se u Zagreb u 15. rundi

Veliki filmski kviz vraća se u Zagreb u 15. rundi

Ove subota, 23. svibnja, s početkom u 20 sati, u prostoru Produkcije kulture Aplauz u zagrebačkoj Zvonimirovoj 63 održat će se novi Veliki filmski kviz u organizaciji našeg portala i pod vodstvom uvijek raspoloženog stand-up majstora Gorana Vugrineca Goca. Sve zainteresirane zbog ograničenog broja mjesta molimo da svoje (minimalno dvočlane, maksimalno četveročlane) ekipe što prije prijave putem kontakt obrasca ili na e-mail info@fak.hr, s “prijava za kviz” u naslovu poruke. Ulaznica je 15 kuna po natjecatelju.

Za sve vas koji s Velikim filmskim kvizom niste najbolje upoznati, nekoliko osnovnih informacija. Ovo će biti 15. put da u Zagrebu održavamo kviz, koji je iz pokusnog projekta prerastao u redovita cjelovečernja druženja filmofila i kvizomana iz Zagreba i okolice. Raznovrsnošću kategorija, originalnošću pitanja i opuštenom ali natjecateljskom atmosferom Veliki filmski kviz već dvije godine daje svoj doprinos popunjavanju kulturne ponude našeg glavnog grada, a s obzirom na to da je izvor filmskih pitanja neiscrpan, očekujemo da će FAK-ov glavni projekt nastaviti raditi punom parom dok god među publikom bude interesa za ovim oblikom zabave.

Ekipe koje se odluče okušati u subotu moraju znati s kakvim će se izazovima suočiti. U kategoriji Čovjek koji je previše znao (o filmovima) odgovarat će na 20 pitanja općeg znanja, od redateljskog prvijenca Stevena Spielberga do seksualnih eskapada Woodyja Allena. Na ovu se kategoriju nadovezuje Čovjek koji je previše znao (o serijama), tijekom koje će natjecatelji morati ‘uloviti’ što je više moguće različitih serija iz mix-tapea sastavljenog od theme songova popularnih svjetskih i domaćih TV serija.

Sofijinom izboru sretnici iz publike imat će priliku birati sljedeće dvije tematske kategorije pitanja na koje će cijela dvorana morati odgovarati. Na prošlom smo kvizu, recimo, imali Ovogodišnje Oscare, Preuranjene smrti glumac, Igru prijestolja i slično. Pisma s Iwo Jime donose tri fiktivna pisma koje su u prvom licu jednine kakti napisali poznati filmski ili televizijski likovi, a vi ćete morati odgonetnuti o kome se radi.

Kategorije Ko to tamo pevaYou Talkin’ to Me?I See Dead People tematski su dosta srodne – natjecatelji moraju odgonetnuti ime filma na temelju dijaloga, pjesama ili fotografija. Posljednja kategorija prije velikog Točno u podnefinala (u kojem dvije najbolje plasirane ekipe rešetamo brzopoteznim pitanjima iz svih područja filmsko-televizijske industrije) zove se Pogodi tko dolazi na večeru. O tri poznate osobe iz filmskog svijeta bit će ponuđeno po pet hintova – što ranije pogodite, to više bodova osvajate.

Pobjedničke ekipe, kao i svaki put dosad, bit će nagrađene kombiniranim filmsko-alkoholnim nagradama. Vidimo li se u subotu?

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861