Tjedan: 19. – 25. ožujka – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedan: 19. – 25. ožujka

Tjedan: 19. – 25. ožujka

Nešto prometniji pretproljetni tjedan nego što je to bilo uobičajeno ovog mjeseca – sa pet finala sezona te dvije ili tri premijere, ovisno uzimamo li da Touch ima premijeru. Bez dileme i konkurencije – centralni događaj tjedna je premijera pete sezone AMC-jeve drame Mad Men.

Društvence iz marketinške agencije Sterling-Cooper-Draper-Pryce vraća se nakon ogromnih i predugačkih 16 mjeseci pauze, prouzrokovanih odugovlačenjem oko obnove serije. Serija koja je za prethodne četiri sezone osvojila isto toliko Emmyja — ma koliko god voljeli Breaking Bad, teško je osporavati zasluženost tih priznanja.

Ovog tjedna nemamo detaljan popis emitiranja u tablicama, ali opet kompenziramo malo dužim najavama:

  • Ponedjeljak: Pravit ćemo se da pregled ne kasni jedan dan, pa spomenimo da je završila druga sezona teen-misterije Pretty Little Liars. Školarke naše, bez brige, jer serija se vraća ubrzo — treća sezona kreće već 5. lipnja.
  • Utorak: Čak tri finala, od kojih će vas (bojimo se) najviže zanimati The River. Mi smo se vrlo brzo odjavili, ali za vas koji ste ostali — propuštamo li što bitno? No, ako ne gledate Southland, vi definitivno propuštate nešto bitno. Jednu od najboljih aktualnih policijskih serija i trenutno jedinu koja opravdava TNT-jev “We know drama” slogan. I treće, na Comedy Centralu završava prva sezona skeč-komedije Key & Peele. Žalite li još uvijek za Daveom Chapelleom i njegovom emisijom, ovo je jedna od najboljih skeč-emisija u posljednjih par godina. Osim toga, obnovljena je za drugu sezonu tako da… jej.
  • Srijeda: NBC obično oko proljeća na raspored baca par komedija unaprijed osuđenih na propast, ovog puta to je Bent, koji čak ima par zanimljivih imena na svojoj platnoj listi  —  Amanda Peet i Jeffrey Tambor, primjerice.
  • Četvrtak: Finalna epizoda treće sezone FX-ovog Archera, koji će nam poprilično nedostajati svakog idućeg petka, sve do neodređenog datuma premijere četvrte sezone. S druge strane, Touch Kiefera Sutherlanda i Tima Kringa nastavlja se drugom epizodom, nakon što je pilot emitiran još u siječnju.
  • Petak: Nije ni premijera, ni finale, ali Fringe se vraća nakon jednomjesečne pauze pa… Pretpostavljamo da vas zanima.
  • Nedjelja: Kao da ga nismo prije nezdravo idolizirali, Jon Hamm nedavno je popljuvao Kim Kardashian i “kulturu koja slavi te nagrađuje idiotizam.” Kvragu, falio si nam Draperu… Mad Men, peta sezona, rano u ponedjeljak na kioscima blizu vas.
10 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861