Ovaj tjedan počinje 11. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala! – serijala.com
Trenutno čitaš
Ovaj tjedan počinje 11. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala!

Ovaj tjedan počinje 11. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala!

Napokon je stigao i najbolji dio godine za ljubitelje žanrovskih filmova u Zagrebu. Najnoviji žanrovski hitovi i kultni klasici spremni su za veliko platno open-air Ljetne pozornice Tuškanac na ovogodišnjem 11. Fantastic Zagreb Film Festivalu! Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, horori, kultni žanrovski klasici, animacija i još mnogo toga očekuju sve posjetitelje od 1. 7. do 11. 7.  u prirodnoj oazi Ljetne pozornice Tuškanac.

11. Fantastic Zagreb Film Festival otvara francuski znanstveno-fantastični spektakl “Posljednje putovanje” redatelja Romaina Quirota. Priča je smještena u postapokaliptičnoj budućnosti u kojoj oko Zemlje kruži novi crveni mjesec bogat energetskim resursima koji promijeni putanju i zaprijeti čovječanstvu , a spas planeta leži u rukama zagonetnog astronauta Paula W. R-a. Film obiluje snolikim scenama u kojima se retro stil sjajno isprepliće s futurističkim i prljavom vizualnom poetikom podsjećajući nas i na originalnu trilogiju “Ratova zvijezda”.

U preostalih deset dana sve posjetitelje čeka još atraktivnih hit premijera kao što su zagonetni SF “Vrata u drugi svijet”, triler horor “Izdaja”, nagrađivani anime fantasy “Putovanje kroz tamu” i danski futuristički triler “Breeder”. Fantastic Zagreb nudi niz kultnih žanrovskih klasika koji slave velike jubileje među kojima je ove godine niz voljenih evergreenea: “Aliens” i  “Terminator 2: Sudnji dan” Jamesa Camerona, “Napad na policijsku stanicu” Johna Carpentera, “Američki vukodlak u Londonu” Johna Landisa i dva vječna klasika “Loganov bijeg” i nezaboravni “Zabranjeni planet”.

Fantastic Zagreb ove godine vraća program Kratkog filma koji će se prikazivati u Kinu Tuškanac te uvodi novi atraktivni program VR filmova (Virtual Reality) koji će tijekom trajanja festivala moći pogledati u Muzeju iluzija!

Autor ovogodišnjih vizuala je naš poznati književnik, redatelj, slikar, dizajner, scenograf i kostimograf Zdenko Bašić. Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima! Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na službenoj Facebook stranici festivala.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861