NEM Zagreb 2022: Content Showcase pokazao snagu regionalne i europske TV industrije – serijala.com
Trenutno čitaš
NEM Zagreb 2022: Content Showcase pokazao snagu regionalne i europske TV industrije

NEM Zagreb 2022: Content Showcase pokazao snagu regionalne i europske TV industrije

Tijekom središnjeg dijela događanja NEM Zagreb 2022, Content Showcase, predstavljen je niz novih TV projekata iz regije i Europe. Tijekom dvosatnog programa predstavljeno je više od 30 naslova, a 16 govornika iz 6 renomiranih tvrtki zaintrigiralo je publiku.

  • Firefly Productions predstavio je međunarodne projekte Gorilla, Margo Lane Trilogy, Rabies, druge sezone serija Tycoon i No Trespassing te naslove koji će se snimati i predstaviti 2023. godine: The Fall, The Absolute 100, Frust i Constatines’s Crossing.
  • Joomboos je otkrio što slijedi u njihovoj kreativnoj radionici nakon iznimno popularnih teen serija Outsiders i Teini dnevnici. Riječ je o dokumentarnoj seriji u razvoju, o mentalnom zdravlju Nikole Tesle. Autor je Igor Rudan, inače proglašen najboljim znanstvenikom na svijetu u području psihologije i mentalnog zdravlja. Kroz seriju će gledatelji zaviriti u um jednog od najvećih svjetskih genijalaca i pokušati doći do odgovora kako je došao do svih otkrića.
  • Viaplay Group predstavio je originalni Viaplay Select sadržaj: serije Fenris, The Dreamer, Below, Who Shot Otto Mueller, End Of Summer, The Family, The Beach Hotel, filmovi Gold Run, R.S.V.P., Suedi te non-scripted Natascha Kampusch – A Lifetime In Prison i American Runstone.

Peter Torkelsson, Senior Content Sales Manager, Viaplay Group: “Viaplay Select je inovativan koncept koji partnerima diljem svijeta omogućuje da svojoj publici predstavlje najbolje pripovjedače. Viaplay Select je 1. prosinca stigao na Pickbox NOW, a samim tim i u sedam novih zemalja. Jako smo ponosni na ovo partnerstvo. Novi sadržaj na Pickbox NOW uključuje kriminalističku fikciju, drame, dokumentarce, zabavni sadržaj, sadržaj za mlade, nordijski noir, sadržaje prepoznate na festivalima i još mnogo toga – postoji sadržaj za svakoga.”

  • RTV Slovenija predstavio je svoje hvaljene kriminalističke TV serije koje su oduševile publiku i kritičare te za neke od njih najavio nove sezone: Jezero, Primeri Inšpektorata Vrenka 2 i Trigrad.
  • CineLink Drama predstavio je tri dramske serije u razvoju, iz Jugoistočne Europe: Rumpus, Nighttime i Turkish Ambassador.
  • BH Telecom predstavio je čak sedam nadolazećih serija, čime su i na NEM Zagrebu 2022 potvrdili svoju novu ulogu u produkciji dramskih serija: On the Edge of the Reason, Tender, Komar, Prince from LA, I Was Once an Imam, I Know How You Breathe i Kotlina.

Sedin Kahriman, General Manager, BH Telecom: “BH Telecom prolazi kroz uzbudljivo, transformacijsko putovanje. Prije tri godine donijeli smo stratešku odluku, prepoznali smo ulogu sadržaja i najavili BH Content Lab – želimo izgraditi najveću domaću platformu za proizvodnju audiovizualnog sadržaja. Otvoreni smo za produkciju na regionalnoj i globalnoj razini.”

Uslijedio je Co-production Networking Lunch na kojem su se okupili brojni nezavisni producenti te predstavnici produkcijskih i televizijskih kuća. Kako bi se dodatno povezali audiovizualni profesionalci, organiziran je privatni ručak kao prilika za što kvalitetniji networking između sudionika sa sličnim poslovnim interesima iz područja koprodukcije. Predstavljeni projekti na Content Showcaseu i koprodukcija bili su jedna od aktualnih tema.

Više informacija pronađite na službenoj web-stranici NEM Zagreb 2022 i NEM Dubrovnik 2023.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861