Better With You (pilot) – serijala.com
Trenutno čitaš
Better With You (pilot)

Better With You (pilot)

Mia (Joanna Garcia) i Maddie (Jennifer Finnigan) dvije su sestre u različitim fazama veze. Mia s novim dečkom Caseyem (Jake Lacy) hoda tek dva mjeseca, dok je Maddie sa svojim dečkom (Josh Cooke) u stabilnoj vezi već devet godina. No, Mia na obiteljskoj večeri šokira svoje roditelje (Debra Jo Rupp, Kurt Fuller) kako je ona ta koja se udaje, a ne njezina sestra koja uporno tvrdi kako je dugogodišnja veza bez braka valjani životni izbor.

To je ukratko premisa nove ABC-eve humoristične serije, koja se u njihovom bloku sitcoma našla kao svojevrsna crna ovca, jer je jedina serija snimana kao klasični multi-cam sitcom s laugh trackom. Zadnjih par godina većina humorističnih serija snimanih na taj način nije bila vrijedna trošenja vremena (Sjećate se FOX-ovih Brothersa? Također, CBS-ov Rules of Engagement i dalje je, iz nepoznatih razloga, živ.), stoga sam i ovoj seriji pristupao s oprezom. No, u moru poprilično osrednjih kvazi-humorističnih serija koje su se našle na malim ekranima ove sezone, Better With You zapravo je vrlo ugodno iznenađenje.

Serija, naravno, nikada neće steći kultni status kao što to imaju Community ili 30 Rock, jer više vuče na klasičnu romantičnu humorističnu seriju poput Dharme & Grega ili Will & Gracea. Humor, također, možda mnogima neće odgovarati, ali s obzirom da se u seriji koristi laugh track, jedina vrsta humora koja može funkcionirati jesu punchlineovi. Better With You zasigurno neće imati epizodu osmišljenu kao homage Modern Warfareu ili uživo emitirati cijelu epizodu (30 Rock to radi ovog listopada!).

Glumačka postava sasvim je solidna – Joanna Garcia mnogima je poznata po ulogama u Rebi i Privileged, te se ovdje vrlo jasno ističe kao prava zvijezda serije. Također, Kurt Fuller i Debra Jo Rupp (mama iz That 70’s Showa) vrlo su simpatični i uvjerljivi. Naravno, serija ima par klišej trenutaka, pa tako kroz pilot epizodu imamo nekolicinu predvidljivih scena gdje se sva tri para (roditelji, jedna sestra i njezin dećko te druga sestra i njezin dečko) nalaze u istoj situaciji, samo što svatko reagira na drugi način – čime autorica želi naglasiti kako nakon nekoliko desetljeća u vezi više nema zavođenja niti bilo kakve iskre među parovima. Kad sam već spomenuo autoricu, radi se o Debri Goldberg-Meehan, koja je radila na popularnim sitcomima Mad About You i Friends.

Da zaključim, Better With You odskače od tipa serije s kojima dijeli večer na ABC-u, no poklonicima klasičnih sitcoma ova bi se serija svakako mogla svidjeti. Hoće li se zadržati na malim ekranima ili ne, to je još uvijek upitno, no zadrži li gledanost pilota, ABC će (koji ove sezone nema apsolutno nikakve sreće s novim serijama) vrlo rado naručiti kompletnu sezonu.

6.7 10 1
6.7

Žanr: humoristična serija

Autor: Shana Goldberg-Meehan

Mreža: ABC

Glume: Joanna Garcia, Jennifer Finnigan, Debra Jo Rupp, Kurt Fuller, Josh Cooke, Jake Lacy

Datum premijere: 22. rujna 2010.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861