Instruktor (pilot) – serijala.com

Nova RTL-ova serija s puno potencijala.

 1. midjFlip says:

  vitar u liđa?!? wtf?
  btw i serija ‘Zakon’ od tvoraca ‘Bitangi’ je isto vrijedna za pogledati

 2. Marijan Butković says:

  To je moj misguided attempt da zvučim južnjački.

 3. Teena says:

  e budem pogledala, taman krecem u autoskolu iduci tjedan. gore ne moze biti, right? :)

 4. Marijan Butković says:

  Moraš se samo umit da te sunce ne opizdi.

 5. smeg says:

  Tako je Zakon! je po meni bolja serija i od Bitangi i Instruktora. :)

  Jel ima netko neki info hoce li biti druge sezone ili?

 6. Stipica G. says:

  Od Zakona! u budućnosti očito ništa osim pokoje reprize. Kad je orginalno išla osjećao sam se kao njen jedini fan. Šteta što su ugasili web stranicu s dodatnim materijalima (poput izmišljenih pjesmama umjetnika imenom i opusom sličnog Điboniju).
  Nakon pilota Instruktora mislio sam da serija može imati potencijala više-manje zbog istih razloga koje je već autor ovoga članka naveo (+5 za opažanje i 4 za zalaganje jer je prošlo dosta od pilota do objave recenzije). Perić mi je bio fenomenalan (kao glumac, perverznjaci!), lik instruktora super osmišljen, uvodna priča solidna, scenarij predobar, sam koncept show-a za polizat prste, kamera (a da je nije “radio” Vanja Černjul) još bolja.

  Ipak sve je to palo u vodu nakon 2. epizode… [šmrc, šmrc!]

  Možda su moja očekivanja bila prevelika…
  Možda je slava udarila u glavu tvorcima…
  Vjerojatno je i RTL pogriješio emitiravši pilot i poslje njega 2. epizodu što je dodatno povećalo jaz u mojim očima. U svakom slučaju moj stay-at-home-friday-night se pretvorio u dobru staru hrvatsku priču u kojoj gledam naše glumce i scenariste kako se previše trude. To im je donekle moglo proći sa Bitangama i princezama (ne nužno tim redom) i Zakonom! Ipak gledajući ep. 2. Instruktora u kojoj je jedna velika nakupina preseravanja (isprika mlađima od 4 koji ne znaju što ova riječ znači) došlo mi je da bljujem. Previše nabacanih stereotipa (npr. lik kapetana), stvaranje neprijatelja kojeg glavni lik nije trebao za uspjeh (drugog, uspješnijeg instruktora kad se nakon pilota npr. mogao sustav polaganja vozačkih ispita i preko njega stanje u lijepoj našoj ismijavati) i još mnogo, mnogo, mnogo sitnica koje su mi zasmetale…
  Pohvale kameri (koja je također u par navrata moga biti malo više podešena na dokumentaristički tip snimanja) i glumcima. Ipak scenarij epizode 2. je jednostavno bio loš. Apsolutno me ništa nije uspjelo nasmijati. Toliko potancijala, a tako loše odrađen posao…

  Disproporcija pilota i epizode 2. je za mene bila tolika da sam pri kraju tog nastavka čeznutljivo zavukao desnu ruku iza leđa tražeći daljinski upravljač kojim bi prebacio na neki Steven Seagal film na Novoj!
  Nuff said!

 7. Marijan Butković says:

  Koliko sam shvatio, autori Zakona! su (bili) dosta aktivni na forum.hr pa ih se možda može i pitati jel će biti šta od druge sezone, hehe.

  Moram se složiti s tobom za drugu epizodu, ali svoju ocjenu nedam do samog kraja sezone jer sam se previše puta zajeba u preranom zaključivanju. A zajebali su se oni u promjeni lokacije i dodavanju likova jer se sad baš vidi velika razlika između Perića i ovih ostalih statista. Čvrsto sam uvjeren da kad bi stavili Perića i Rončevića u jednu sobu s kamerom, da bi to bila najbolja komedija ikad.

  A ti si nešto zapeo za kameru… po meni, možda ih kamera ipak previše prati, za jedan dokumentarac jel. Al dobro, meni je jedina referenca Office.

 8. ONeill says:

  Ajde da nisam jedini kojem su se svidjela prva dva nastavka ove serije :)

 9. Član Glavnog stana says:

  A šta fali Stipi u gostima?

 10. Marijan Butković says:

  Moji starci to redovito gledaju, ali ja ne mogu podnijeti. Valjda nisam ciljana skupina…

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *