Gledanost, nedjelja i ponedjeljak: Gotham, jasno, pao u drugom tjednu – serijala.com
Trenutno čitaš
Gledanost, nedjelja i ponedjeljak: Gotham, jasno, pao u drugom tjednu

Gledanost, nedjelja i ponedjeljak: Gotham, jasno, pao u drugom tjednu

Ušli smo u drugi tjedan nove televizijske sezone i posljednji tjedan našeg dnevnog praćenja gledanosti. Većina serija sa broadcast mreža krenut će do nedjelje, a idućeg tjedna zabavi se pridružuje CW sa svojim programom.

Nedjelja

NBC će i dalje ostati najgledanija mreža u jesenskoj sezoni zahvaljujući američkom nogometanju, a u ostalim vijestima… Fox nakon očajnih brojki kroz tjedan barem za vikend ima razloga za veselje. Makar kratkotrajno. Simpsoni, prvo samostalno, a potom u crossover epizodi sa Family Guyjem guraju Fox i preko 4,0 A18-49 ratinga. Za nešto manje dobre vijesti pobrinuo se Brooklyn Nine-Nine sa dobrim 2,6 ratingom, ali dosta lošim zadržavanjem publike Simpsona.

CBS bi nekad znao svojim proceduralima bez problema pomesti konkurenciju, no prošlog tjedna nije uspio proći 2,0 prag. Madam Secretary pala je sa 2,0 A18-49 ratinga na 1,4, dok je The Good Wife također trunku pala u odnosu na ionako slabu premijeru. CSI franšiza ove sezone dobiva svježu krv, no matična serija dotakla je svoje dno u premijeri 15. sezone.

ABC je isto imao neke serije na rasporedu. Disney je iskoristio moć sinergije, kompatibilnosti, branda te cross-platform strategije te spojio animirani Frozen u televizijski Once Upon a Time, time ostvarivši gotovo 50%-tni rast u odnosu na prošlosezonsko finale. Resurrection se vratio otprilike u egalu sa finalom sezone, a Revenge je daleko, daleko od najboljih dana.

VrijemeMrežaSerijaA18-49 rating
20:00ABCOnce Upon a Time3.7
CBSMadam Secretary1.4
FOXThe Simpsons3.9
NBCFootball Night in America4.6
20:30NBCSunday Night Football8.7
FOXBrooklyn Nine-Nine2.6
21:00ABCResurrection2.5
CBSThe Good Wife1.3
FOXFamily Guy4.5
22:00ABCRevenge1.5
CBSCSI1.3

Ponedjeljak

Vjerojatno vas interesira Gotham, ne? Nakon dosta dobre premijere, druga epizoda bilježi osjetan pad (sa 3,2 na 2,8) što ne iznenađuje jer 1) praktički sve premijere padaju u drugom tjednu, 2) pilot je bio slično nezanimljiv kao lanjski ABC-jev S.H.I.E.L.D. Sleepy Hollow isto u padu nakon prvog tjedna druge sezone.

NBC-jev The Voice relativno stabilan, no The Blacklist je osjetno pao u drugom tjednu emitiranja — sa 3,4 ratinga na 2,8. ABC-jeve brojke iz tablice zasad uzmite sa rezervom zbog petljancije sa prijenosima NFL-a. CBS bi vjerojatno mjesec dana mogao emitirati istu epizodu The Big Bang Theoryja i nitko ne bi primjetio razliku, a serija bi i dalje držala A18-49 rating preko 3,0. Novak Scorpion je u drugom tjednu zadržao većinu svoje publike jer eto, tako to ide na CBS-u.

VrijemeMrežaSerijaA18-49 rating
20:00ABCDancing With the Stars1.9
CBSThe Big Bang Theory4.7
FOXGotham2.8
NBCThe Voice3.9
20:30FOXThe Big Bang Theory ( R )3.1
21:00CBSScorpion3.0
FOXSleepy Hollow1.7
22:00ABCCastle2.4
CBSNCIS: LA1.9
NBCThe Blacklist2.8

5 komentara
  • Gotham me je razočarao. Prva epizoda se kako tako provukla, a drugu sam odgledao do pola i više nisam mogao. Gluma je teški očaj. Pass…

    • Nisam još pogledao drugu epizodu, ali prva me nije nešto impresionirala. No, neću odustati baš odmah, ako ni zbog čega – onda zbog uspomene na neprežaljeni Southland i Terrierse… eh :-(

    • Druga je epizoda znatno bolja od prve. A za ovo teški očaj se definitvno ne slažem, Ben McKenzie je super odradio posao, a Robin Lord Taylor koji glumi Cobblepota je stvarno odličan.

      • Nadam se da grešim, kao što je to bio slučaj sa NCIS LA. Neka sazri malo ipak, ima mnogo boljih serija trenutno, a malo vremena.

    • Meni je Gotham od početka do kraja odličan, pogotovo druga epizoda. Ne znam što su ljudi točno očekivali, ali donosi ono što je obećao..a negativci u drugoj epizodi su već preuzeli Batman TAS ugođaj i način predstavljanja, što je užasan plus u mojoj knjizi.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861