Trailer: His Dark Materials, HBO i BBC zajedničkim snagama u adaptaciju – serijala.com
Trenutno čitaš
Trailer: His Dark Materials, HBO i BBC zajedničkim snagama u adaptaciju

Trailer: His Dark Materials, HBO i BBC zajedničkim snagama u adaptaciju

Brdo trailera, ali malo datuma premijera je kratki i ne baš posve točni rezime prvog dana Comic-Cona u San Diegu. Ovo je sad već negdje jubilarna 19. godina od kad smo počeli planirati putovanje na najveću konvenciju pop-kulture, ali još se nije sve poklopilo. Ako bi netko htio sponzorirati naše izvještaje s lica mjesta sljedeće godine — javite nam se u digitalni poštanski sandučić na info@serijala.com ili ostavite komentar ispod članka. Veselimo se vašem sponzorstvu. Always Coca-Cola.

U koprodukciji BBC-a i HBO-a intenzivno se radi na završavanju prve sezone His Dark Materials —  koja će svjetlo dana ugledati “uskoro”. Prva sezona će adaptirati prvu knjigu, “The Golden Compass”, a počela se snimati prije sad već skoro ravno godinu dana, početkom prošlog kolovoza. HBO je naručio osam epizoda, a isti broj epizoda već je službeno naručen i za drugu sezonu.

Prvi dio ove trilogije, “Polarno svjetlo” ili “Zlatni kompas” u američkom izdanju, izdan je 1995., Pullman je 1997. izdao “Tanki bodež”, da bi sve završio s “Jantarnim dalekozorom” još 2000. Knjige su prevedene i izdane kod nas u nakladi SysPrinta od 1998. do 2002.

His Dark Materials, u najšturijim crtama, je priča koja prati avanture dvoje djece, Lyre Belacquae i Willa Parryja, dok lutaju i skitaju se kroz niz paralelnih svemira. Prva knjiga već je doživjela ekranizaciju na velikom ekranu 2007. u vidu kritički pokopanog filma i 180 milijuna skupog promašaja, “The Golden Compass”. BBC-jeva i HBO-ova ekranizacija snima se u Walesu, također s visokim budžetom i sjajnom glumačkom postavom koju predvode Dafne Keen, James McAvoy, Ruth Wilson i Lin-Manuel Miranda. Cijelu sezonu režirao je Tom Hooper, Oscarom nagrađeni redatelj za “Kraljev govor” iz 2010. Tom Hooper je jučer izazvao i pravi mali show prilikom predstavljanja prvog trailera za svoju adaptaciju Cats. Toplo preporučamo gledanje trailera na međumrežju.

Phillip Pullman nagrađen je nagradom Whitebread za najbolji dječji roman i za najbolji roman 1998. His Dark Materials izlazi… a uskoro valjda. Kad bude gotovo svakako.

 

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861