Teaser: His Dark Materials “uskoro” na BBC-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Teaser: His Dark Materials “uskoro” na BBC-u

Teaser: His Dark Materials “uskoro” na BBC-u

Gotovo iz vedra neba BBC je odlučio počastiti svoje gledatelja prvim video materijalom iz svoje ekranizacije Pullmanovog fantasy serijala knjiga, His Dark Materials. BBC, u koprodukciji s HBO-om intenzivno radi na završavanju prve sezone koja će svjetlo dana ugledati “uskoro”.

Prva sezona koja će adaptirati prvu knjigu, “The Golden Compass”, počela se snimati početkom prošlog kolovoza, a britanska javna televizija naručila je osam epizoda. Osam epizoda već je službeno naručeno i za drugu sezonu.
Prvi dio ove trilogije, “Polarno svjetlo” ili “Zlatni kompas” u američkom izdanju, izdan je 1995., Pullman je 1997. izdao “Tanki bodež”, da bi sve završio s “Jantarnim dalekozorom” još 2000. Knjige su prevedene i izdane kod nas u nakladi SysPrinta od 1998. do 2002.

His Dark Materials, u najšturijim crtama, je priča koja prati avanture dvoje djece, Lyre Belacquae i Willa Parryja, dok lutaju i skitaju se kroz niz paralelnih svemira. Prva knjiga već je doživjela ekranizaciju na velikom ekranu 2007. u vidu kritički pokopanog filma i 180 milijuna skupog promašaja, “The Golden Compass”. BBC-jeva ekranizacija snima se u Walesu, također s visokim budžetom i sjajnom glumačkom postavom koju predvode Dafne Keen, James McAvoy, Ruth Wilson i Lin-Manuel Miranda. Cijelu sezonu režirao je Tom Hooper, Oscarom nagrađeni redatelj za “Kraljev govor” iz 2010.

Phillip Pullman nagrađen je nagradom Whitebread za najbolji dječji roman i za najbolji roman 1998.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861