SyFy će ekranizirati The Eyes of the Dragon – serijala.com
Trenutno čitaš
SyFy će ekranizirati The Eyes of the Dragon

SyFy će ekranizirati The Eyes of the Dragon

James Hibberd s EW-a javlja kako se SyFy, mreža koja je sve manje sinonim za znastvenu-fantastiku, baca u ekraniziaciju Stephen Kingove knjige iz 1987. The Eyes of the Dragon.

Ono što ulijeva dozu optimizma je činjenica da će knjigu za televiziju adaptirati Michael Taylor (Deep Space Nine, Battlestar Galactica, Virtuality, Caprica) i Jeff Vintar (I, Robot). Tvorci još nisu sigurni da li će adaptacija biti u obliku miniserije ili filma, ali čini se da se ipak više naginje prema prvoj opciji.

Knjiga prati krivo optuženog i zatvorenog princa koji mora skovati plan za bijeg iz zatvora, opravdati svoju nevinost i srušiti Flagga, čarobnjaka koji mu je ubio oca.

Osim Dragona, SyFy je također najavio da su u fazi pripreme nove dramske serije trenutnog imena Seeing Things. Serija se bazira na stripu Grey Legions i bavi se policajcem koji se vraća u obliku duha da riješi svoj posljednji slučaj nakon što je poginuo nasilnom smrću. Projekt potpisuju David Slack (Person of Interest, Lie To Me) i Gabrielle Stanton (Haven, The Vampire Diaries).

Pored ova dva projekta SyFy razmatra još i Darkfall (nakon nestanka svih oblika energije i tehnologije, moderni Los Angeles pretvara se u mjesto vladavine magije) te One Mile Straight Down, film o potresu u Kaliforniji koji otvara procjep veličine Grand Canyona koji pustolov James Exeter kreće istraživati.

10 komentara
     • Ma znam, al ja sam odmah vidio sam taj dio, ovo ostalo nisam niti pročitao kak spada. Ja ostajem u nadi da će objaviti urbi et orbi, jer ovo je stvarno postalo više smiješno, nek kažu da ili ne i amen.

     • To “znat ćemo ovaj tjedan” slušamo već 3-4 tjedna. ;)

     • A gle, vidis da je samo par mreza objavilo obnove i otkazivanja nekih novih serija, svi cekaju upfrontove izgleda. CBS je jedini hrpu toga otkrio, a jos im je ostalo par serija.

   • znam da logika s tim ima malo veze, ali ako su već objavili da imaju spremljeno dvije verzije finala sezone, najgluplja stvar koju mogu napraviti je unaprijed objaviti koju će emitirati.
    vrlo proziran, ali izrazito efektan marketinški trik. ako pretpostavimo da ovakvim dizanjem tenzija pokušavaju generirati pojačani interes gledatelja, što duže šute o obnovi, veći su izgledi da će se ona i dogoditi.

    ali što ja znam o marketingu,…

 • Tja, tkogod je pročitao Eyes of Dragon zna da baš i nema nekog prevelikog razloga za veselje. Djetinjasta klišeizirana bajka. Jedini razlog zašto bi netko išao čitati je moguća povezanost sa Dark Tower serijalom, ali to je vjerojatno još nešto vezano uz DT što je King jednom planirao a onda kasnije totalno upropastio.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861