League of Extraordinary Gentlemen stiže na televiziju, naručen pilot – serijala.com
Trenutno čitaš
League of Extraordinary Gentlemen stiže na televiziju, naručen pilot

League of Extraordinary Gentlemen stiže na televiziju, naručen pilot

Iako još nije ni počela nova telefizijska sezona, neke mreže već se pripremaju za sljedeću jesen. Fox je već naručio pilot adaptacije stripa League of Extraordinary Gentlemen, autora Alana Moorea. Strip je već bio ekraniziran pred ravno 10 godina, odnosno četiri godine nakon izlaska prvog izdanja, no gotovo nitko ga ne pamti kao naročito uspješnog.

Za one koji možda ne znaju, strip po kojemu će biti rađena i adaptacija, League of Extraordinary Gentlemen, prati tim (super)junaka, uglavnom likova iz raznih knjiga. Allan Quatermain je lovac i pustolov iz romana H. Ridera Haggarda, Mina Harker je iz lik iz Stokerove Drakule, Dr. Jekylla and Mr. Hydea osmislio je Robert Louis Stevenson, Nevidljivi čovjek je junak H. G. Wellsa, a Oscar Wilde kreirao je lik Doriana Grayja. Zanimljivu ekipu sačinjava i Kapetan Nemo, lik iz romana Julesa Vernea. U filmskoj verziji su glumili Sean Connery i Peta Wilson, no nadamo se da će serija, ako bude i naručena, biti bolja od filmske verzije.

Radi se o takozvanom put pilotu, što znači da će Fox platiti određene penale ako ne naruči seriju. Također, spomenimo, producentska kuća zadužena za snimanje je 20th Centrury Fox. Polako, ali sigruno, ovom narudžbom počinje sezona naručivanja novih projekata. Zanimljivo, ovo je  za Fox još jedan pokušaj adaptacije nekog stripa, kojima s kojim bi mogli napraviti konkurenciju Arrowu, ili možda S.H.I.E.L.D.-u. Showrunner će bitiMichael Green (Green LanternEverwood, Smallville, Heroes), a jedan od producenata biti će Erwin Stoff (Constantine).

4 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861