Kultna danska serija Riget na Fantastic Film Festivalu – serijala.com
Trenutno čitaš
Kultna danska serija Riget na Fantastic Film Festivalu

Kultna danska serija Riget na Fantastic Film Festivalu

I treću godinu zaredom u Zagrebu se održava Fantastic Zagreb Film Festival, jedini festival fantastičnog filma u regiji. Osim odličnog filmskog programa, u prve dvije godine festivala mogli smo gledati i prve dvije sezone HBO-ove “Igre prijestolja” na velikom platnu, a ove godine moći ćemo u sklopu programa “Maraton” gledati i kultnu dansku seriju Riget (Kingdom) Larsa von Triera.

 

Redatelj Lars von Trier, miljenik Europskoj autorskog filma, zasljepljuje nas tongue-in-cheek horor komedijom kada istražuje ponašanje i moral bolesnika i osoblja ogromne moderne bolnice. Prestižna Kingdom bolnica i njena šarolika ekipa osoblja i pacijenata se vratila kako bi nam dala još više uzbuđenja. U prekrasnoj mješavini čistog horora i neokaljane sapunice gledamo kako gđa Drusse pokuša okončati Marijine muke, potpomognuta i podržana od strane njezina sina, Hansen i “Hook“. Stig Helmer, švedski neurokirurg muči se s Moninim izvješćem, a profesor Moesgaard se svađa sa cijelim odjelom. U ovom nastavku proširena je galerija likova i stravičnih događaja.

 

Prva sezona serije moći će se gledati u Muller dvorani kina Europe od 20:00 sutra, u petak 5. srpnja, dok je druga na rasporedu u subotu, 6. srpnja, u isto vrijeme i na istoj lokaciji.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pBJBTD3cPXQ[/youtube]

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861