David Cronenberg radi na svojoj, zasad neimenovanoj, TV seriji – serijala.com
Trenutno čitaš
David Cronenberg radi na svojoj, zasad neimenovanoj, TV seriji

David Cronenberg radi na svojoj, zasad neimenovanoj, TV seriji

David Cronenberg, jedan od najpoznatijih redatelja žanrovskih (primarno horor) filmova jučer je dobio nagradu za životno djelo na filmskom festivalu u Veneciji. Popularni festival poprište je brojnih premijera, pa su posjetitelji i novinari mogli pogledati nove filmove Damiena Chazellea, “The First Man”, Guadagninov remake Argentove “Suspirije” i brojne druge.

Cronenberg je spomenuo kako ga nije previše briga za budućnost doživljaja gledanja filmova u kinima i da cijelo to iskustvo “evoluira” i da je to posve normalno. Na panelu nakon svoje nagrade redatelj je rekao kako radi na zasad neimenovanoj seriji o kojoj nije dao ni najmanji detalj osim da se radi o “vrlo osobnom i dragom projektu”. Variety prenosi kako je odbio režirati dio druge sezone HBO-ovog True Detectivea jer su scenariji bilo loši. Iskreno — ne možemo ga kriviti.

U svojoj dugoj karijeri režirao je klasike poput “The Fly”, “Scanners”, “Crash”, “Eastern Promises” i brojne, brojne druge. Okušao se i na malom ekranu kao redatelj šačice epizoda, prvenstveno – režirao je dvije epizode Scales of Justice i jednu epizodu televizijske adaptacije Friday the 13th.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861