Black Mirror se vraća, ali samo božićnim specijalom – serijala.com
Trenutno čitaš
Black Mirror se vraća, ali samo božićnim specijalom

Black Mirror se vraća, ali samo božićnim specijalom

Pričalo se ranije da Black Mirror — srećom — neće ostati na dvije kratke sezonice od tri epizode, no umjesto treće sezone, dobit ćemo samo jednokratni božićni specijal krajem godine. Barem zasad. Početkom godine Brooker je rekao da ćemo prvo dobiti “jednu porciju”, a nakon toga još jednu — pa se nadamo da ovo neće biti kraj odlične antologije.

Britanska distopija Charlija Brookera bavi se spekulativnom fikcijom i techno-strahovima današnjice posuđujući neke futurističke aspekte tehnologije i njihovim smještanjem u svijet današnjice. Brilijantna satira i društveni komentar današnjeg svijeta ovisnog o tehnologiji prikazan kroz paralelne verzije stvarnosti u kojima je potencirana važnost društvenih medija, umjetne inteligencije, virtualne i alternativne stvarnosti te čovjekove ovisnosti o tehnologiji.

Specijal bi trebao biti jedno i pol satni, što praktički čini dvije trećine prošlih sezona, a trebao bi ispričati tri različite, isprepletene priče sa “dramatičnim i uzbudljivim zaokretom na kraju”. Kaže jedan od šefova Channela 4, specijal će biti “satiričan, humorističan, poremećen i poticat će na razmišljanje” — sve što je Black Mirror bio u prethodnim epizodama i čemu se nadamo u narednim.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861