Amazon je obnovio Lord of the Rings za drugu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
Amazon je obnovio Lord of the Rings za drugu sezonu

Amazon je obnovio Lord of the Rings za drugu sezonu

Amazonova serija još je godinama daleko, ali Jeff Bezos i društvo objavili su jučer da je serija i službeno obnovljena za drugu sezonu. Variety javlja kako je sve manje-više spremno za početak snimanja serije na Novom Zelandu, a drugi najbogatiji čovjek na svijetu i njegova skladišta već su isplatili pozamašnu svotu američkih zelembaća za sama prava od Tolkiena. Serija bi mogla koštati oko milijardu dolara za najavljenih pet sezona — 200 milijuna po sezoni što je mnogo, svakako više nego HBO-ova bivša perjanica “Igra prijestolja”.

Iako je Amazon najavio da im je u planu pet sezona, trenutno su potvrđene samo prva i druga. Osim vijesti da će se serija baviti događajima prije onih iz “Prstenove družine” ne znamo mnogo. Seriju potpisuju JD Payne i Patrick McKay, dok u redateljski stolac sjeda Juan Antonio Bayona (Jurrasic World: Fallen Kingdom, El Orfanto). Payne i McKay imaju vrlo mršav profil na IMDB-ju, a navodno zajedno rade zadnjih dvadeset godina.

Zanimljivo je i spomenuti da je u vijest o obnovi serije, koja još uvijek nema službeno ime, upakirana i vijest da će scenaristički dvojac zaustaviti produkciju i uzeti polugodišnju pauzu kako bi mogli dovršiti scenarije za drugu sezonu. Nije to ništa posebno neobično jer projekt ove veličine nije jednostavno napraviti, a kad je ovolik novac u igri, pritisak je još i veći. Plan je da Bayona i društvo snime prve dvije epizode i onda se uzima pauza kako bi produkcija vidjela što valja, a što ne. Nakon završetka scenarija i zime na Novom Zelandu, snimanje će se nastaviti na prvoj i drugoj sezoni paralelno. Glumačka postava još nije poznata, ali procurile su informacije da je Joseph Mawle odabran za ulogu glavnog negativca Orena, pridružujući se Willu Poulteru koji će utjeloviti junaka priče Beldora i Markelli Kavenagh koja će igrati Tyru, glavnu žensku ulogu u seriji. Joseph Mawle poznat je po ulozi Benjena Starka u “Igri prijestolja”.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861