Amazon u razgovorima za moguću adaptaciju “Gospodara prstenova” – serijala.com
Trenutno čitaš
Amazon u razgovorima za moguću adaptaciju “Gospodara prstenova”

Amazon u razgovorima za moguću adaptaciju “Gospodara prstenova”

Potvrđujući kako apsolutno ništa nije sveto i nedodirljivo, kasno sinoć Variety je javio da su Amazon, Warner Bros. Television i Tolkien Estate u vrlo ranoj fazi razgovora oko moguće adaptacije “Gospodara prstenova” za Amazonovu streaming platformu.

Kako sad to, što nisu filmovi izašli prije desetak godina, možda ste se pitali i bili biste potpuno u pravu. Peter Jackson je režirao “Prstenovu družinu”, “Dvije kule” i “Povratak kralja” koji su zaradili skoro 3 milijarde dolara u kinima početkom ovog tisućljeća. No, eto nas ovdje.

Amazonov izvršni direktor Jeff Bezos navodno je osobno uključen u pregovore, a poznat je i kao veliki ljubitelj fantasyja i znanstvene-fantastike.

“Gospodar prstenova” je priča o mladom hobitu koji bos hoda do vulkana kako bi u njega bacio prsten koji svijetli i automatski se može namještati na veličinu prsta njegovog vlasnika.

3 komentara
  • ”Potvrđujući kako apsolutno ništa nije sveto i nedodirljivo…” Ne vidim problem u tome, fascinantno je vidjeti kako velika većina ljudi, (karikirano bih rekao preko 80%) ima izrazito negativan stav prema remakeovima i obradama, smatrajući to bogohuljenjem, uvredom , neinventivnošću, neznanjem i ostalim pejorativnim prozivkama. Dvije stvari bih istaknuo: 1. ako počnemo uvoditi restrikcije i odredbe u, ovom slučaju- filmsku umjetnost, to onda više nije umjetnost. 2. interpretacija umjetnosti nikad ne staje, bit umjetnosti i jest rađanje novih interpretacija i poticanje na raspravu,, nema svetih krava u umjetnosti, stoga ne vidim nikakav problem u ponovnoj adaptaciji LOTR-a, pa bila ona fantastična ili užasna. Posebice zanimljiva situacija jest opće javno mišljenje kod lošeg remakea ili adaptacije, koje uglavnom rezultira zaključkom da je takav remake/adaptacija upropastio original i bacio ljagu na njega, što je čini mi se, potpuno pogrešno tumačenje, upravo loš remake/adaptacija daje legimitet originalu i pokazuje ga kao zahtjevno djelo za interpretaciju. Uostalom, mi od 1970-tih živimo u vremenu postmodernizma, umjetničkoj epohi koja se zasniva na intertekstualnosti i citatnosti, s time i remakeovima kao prirodnim djelom te epohe. Gdje ćeš veće inovativnosti nego uzeti već neko postojeće djelo i učiniti ga umjetnički vrijednim na svoj način. Takvo korištenje intertekstualnosti zahtjeva veliku vještinu i znanje. Stoga, živjela umjetnost! Živjela sloboda umjetničkog izražavanja! Doli svete krave :)

  • “Gospodar prstenova” je priča o mladom hobitu koji bos hoda do vulkana kako bi u njega bacio prsten koji svijetli i automatski se može namještati na veličinu prsta njegovog vlasnika.

    :) :) :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861