A24 će pokušati ekranizirati Earthsea, serijal Ursule K. Le Guin – serijala.com
Trenutno čitaš
A24 će pokušati ekranizirati Earthsea, serijal Ursule K. Le Guin

A24 će pokušati ekranizirati Earthsea, serijal Ursule K. Le Guin

Oni nešto stariji čitatelji sjetit će se Sci-Fijeve miniserije Legend of Earthsea s kraja 2004. Sci-fi, koji je tada još bio nekoliko godina udaljen od spolno bolesnog rebrandinga u Syfy samo je godinu dana prije imao vrlo uspješnu mini-seriju koja je kasnije pretvorena u vrlo uspješnu seriju, Battlestar Galacticu. Earthsea… pa najblaže rečeno nije bio jako uspješan, a još manje kvalitetan. Pokušajte ga pronaći negdje i vidjet ćete poznate šume Britanske Kolumbije koje je Sci-Fi koristio, a i još uvijek koristi, za veliku većinu svojih projekata.

Bilo kako bilo — Deadline Hollywood jučer je objavio da će se ponovno pokušati adaptirati djela Ursule K. Le Guin. Jennifer Fox i A24 ponovno će pokušati adaptirati Earthsea za male ekrane iako je Le Guin prije svoje smrti 2018. htjela filmski tretman za svoja djela. U međuvremenu odustalo se of velikog platna i projekt se preselio… pa zapravo još nigdje, ali Fox je najavila da pripremaju seriju svakako. “Earthsea” je serijal od šest knjiga, pet romana i jednom kolekcijom kratkih priča. Le Guin je prvu knjigu serijala, “A Wizard of Earthsea”, objavila 1968., a 2001. objavljena je i posljednja — “The Other Wind”.

Earthsea je fantasy svijet koji se odvija u gustom arhipelagu sačinjenom od stotina otoka okruženih golemim neistraženim oceanom i koji je ugrožen zbog korisnika magije koji mogu poremetiti njegovu delikatnu ravnotežu. Većina populacije je tamnije puti, a magija je urođeni talent kojim se učenjem i treningom može maksimalno ovladati.

Nova Earthsea nema još mrežu, ali Fox i A24 će uskoro početi nuditi svoj projekt raznim zainteresiranim stranama.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861