Zatišje pred oluju, još samo jedna epizoda Breaking Bada – serijala.com
Trenutno čitaš
Zatišje pred oluju, još samo jedna epizoda Breaking Bada

Zatišje pred oluju, još samo jedna epizoda Breaking Bada

I dok je ekipa Breaking Bada slavila sinoćnju pobjedu na Emmyjima na CBS-u, ono važnije događalo se na AMC-u. Pretposljednja epizoda serije trajala je preko pedeset minuta (i finale će trajati nešto duže nego inače) i pripremila je teren za sljedeću nedjelju, za finale serije.

Kraj se približava, a figure na šahovskoj ploči pripremljene su za zadnji juriš. Još jedna sjajna epizoda serije samo podsjeća da će televizijski krajolik biti osiromašen nakon kraja Breaking Bada. Bez mnogo razmišljanja nakon netom odgledane epizode, ostavljamo vas s riječima Alana Sepinwalla.

Escape is a fantasy. Heisenberg is a fantasy. “Breaking Bad” was at times a fantasy — an amazing one. This is something much colder and harder. This is the end coming fast for us all.

Nakon finala probat ćemo napisati nešto suvislije i sadržajnije, a danas samo još “otvorena tema”.

 

Heisenberg.
Heisenberg.

22 komentara
 • nakon scene s Toddom i Andreom mogu samo reći da se nadam da će ih (naciste, jelte) Walt pošteno sa m60 izrešetati :)

 • Očekujem da će Walter pobiti sve naciste, Jesse će ubiti Todda ako ga Walter oslobodi. Jedino nisam siguran za koga je ricin iz utičnice i da li će Jesse ubiti Walta.

  • Mislim da će Jesse ako uhvati priliku pobjeći glavom bez obzira, a ricin je IMO za Gretchen I Elliot, iako bi mogao biti i za Lydiju.

 • Mislim da na kraju neće biti “pravde za sve”, da ćemo nakon zadnje scene većina ostati otvorenih usta. Ova serija je prejaka da bi se svi pobili u i tako zaključili seriju.
  Siguran sam da je Giligan zakuhao jebenu kašu koja će se variti još dugo nakon što serija završi.
  Epizoda je bila fantastična, najviše me dojmio telefonski razgovor između Walta i Fllyna – iako je bilo za očekivati da će junior otprilike tako reagirati ali i mene je zaboljelo kad mu je između ostalog rekao “umri više”.

 • Nego, je li sjebano da je mene najvise pogodila scena kada Walt zica 2 sata drustva za 10k dolara? I onda ovaj spusti na 1h. Kako tuzno.

  • Pretužno, stvarno mi ga je bilo žao. Cranston je briljirao, ne znam gdje bi mu bila granica da se serija još odužila.

  • Nisam siguran da sam ikada vidio tužniju scenu…možda samo poneki tužan pogled Tony Soprana je dosegao taj nivo…mislim-gledao sam tu scenu i bilo me je sram gledati

 • Da sam Emmy glasač dao bih Emmy Cranstonu odmah nakon poslednjeg kadra njegovog lica u ovoj epizodi. Čista genijalnost.

 • Epizoda dostojna finala. Da se na 49:40 pojavila odjavna špica i netko mi rekao to je to – KRAJ ja bi bio oduševljen. Način na koji je “propao” Waltov život u jednoj epizodi a da to nije isforsirano me jednostavno oduševio. Cijelu sezonu smo mi svi svjesni da je Walt kupio jednosmjernu kartu ka samouništenju no da će se to dogoditi na ovaj način…

  Krenimo od početka. Walt traži od Saul-a da ostane s njim kako bi dobio završetak kakav on želi i za koji misli da ima još šanse. U trenutku kada se Walt približava Saul-u i ovaj se odmiče jasno je vidljiva još doza straha kod Saul-a. No u trenutku kada Waltu pozli i počne kašljati i ruši se na krevet taj strah nestaje. Saul govori Waltu da je kraj, ali ne govori samo njemu nego i sebi, postaje svijestan da Walt nije više čovjek kojeg se treba bojati. Naravno ako još uzmemo u obzir kako se sve to odvija u sobičku koji ne liči na ništa a Walt ima bačvu sa par miliona koja mu u tom trenutku ne može pomoći scena je još upečatljivija. (Izdaja broj 1)

  S druge strane imamo Skyler koja konačno postaje svjesna što je zapravo napravila i koja je spremna odati Walta i zaštititi sebe i djecu. No ona to ne može napraviti jer nezna gdje Walt je, no da može jasno je da bi to učinila odmah. (Izdaja broj 2)

  Walt bježi od zatvora a završava u zatvoru. Koliba u koju dospijeva nije ništa bolja od zatvora. Dapače i gora je jer nema nikakvog ljudskog kontakta. Dospijeva u kolibu koja je odvojena od vanjskog svijeta koja je ograđena koja je u šumi i to još u zimi. Dolazi do vrata ali zna da nema snage za dalje…Scena u kojoj nudi 10 000 dolara da mu se pravi društvo dva sata, tj. jedan sat nakon pregovora je jednostavno brutalna.

  Kada ti sin kaže umri već jednom to je to…znači mislim da za roditelja nema goreg. Nije ovo rečeno u nekoj svađi onako nepromišljeno nego njegov sin to uistinu misli. Sve za što je Walt radi kroz sve te godine tj. sezone serije pada u vodu. Htio je osigurati svoju obitelj, a njegova obitelj to više ne želi, dapače žele ga izdati, tj ne žele pričati s njim…(Izdaja broj 3)

  Iz perspektive Jessia priča je isto dosegla svoj vrhunac. On je odavno uništen emocionalno. Njemu nije problem ostati kuhati za naciste jer njemu život nema smisla više..no želi spasiti Andreu i njezinog sina..no sam svojim pokušajem bijega zapravo radi upravo suprotno. Scena ubojstva…nemam riječi.

  I tu dolazimo na kraj..Walt poziva policiju…slušalica ostaje visiti…približava se šanku i uzima piće..lagano približava piće ustima..na licu mu se vidi da je to kraj…

  A da kako bi to bio dobar kraj da nije riječ o Breaking Badu…naravno oni moraju bolje:D.

  Emisija na televiziji o firmi koju je Walt pomogao izgraditi…ali nije to neka tematika koju mađioničar izvlači iz šešira(kao npr: Vogel u Dexteru)nego priča za koju su postavljeni temelji još u prvoj sezoni. Najveće razočarenje u Waltovom životu prije raka, dilanja je upravo ta priča, priča o firmi koju je pomogao pokrenuti a zatim ju morao napustiti, samim time i novac koji ide uz nju..(sjetite se scene kada je bio u posjeti Elliott-u i vidio sve što je on mogao imati, prva sezona).. I upravo to je ono što opet pokreće Walta i opet dobiva snagu za svoj zadnji čin…A u to vrijeme Gretchen govori kako Walt više ne postoji, barem ne onakav kakvog su oni znali, a za tog Heisenberg-a(govori sa gađenjem) ne zna gdje je. I uistinu Walt više na postoji, onakav kakvog smo ga i mi znali na početku prve sezone…sada ga pogoni samo želja za osvetom i mržnja…što reći….Breaking Bad.

 • Meni je osobno fenomenalna scena kada Walt leži u kolibi i niz mršavi prst pada mu prsten a on uzima špagu i provlači ju kroz njega te ga stavlja oko vrata.Dok nas smrt ne rastavi!

 • Mislim da ce Walt na kraju nazalost svih nas umrijeti jer nakon svega sto ga snaslo cisto sumnjam da se moze izvuci..izdan je od svih a i tumor polako odradjuje posao..ne vidim nacin na koji bi se mogao izvuci a koliko se sad moze procijeniti nakon epizode Granite State ni njemu vise nije stalo …u prvoj epizodi 5 sezone se vidi kako kupuje oruzje tako da mislim da slijedi konacni obracun sa onima koji su mu stali na zulj…ali s obzirom da su nas kreatori ove serije navikli na razna iznenadjenja ocekujem veoma zanimljiv rasplet

 • jako tuzna predhodna serija sa toliko elemenata koji i prostog coveka nateraju na suze .. ja nisam plakao ali da mi je bilo tesko gledati to sve jeste.
  ja mislim da ce kraj cele sezone biti takav da ce nas sve oduvati. Neko je pomenuo Sporanove .. e pa tako slicno !!
  FE – LI – NA! Znate li koje su to hemijske oznake !!
  UH ! Kooo ce sada docekati jos 6 dana !!

 • Ozymandias je bila odlična epizoda,Granite State još bolja (barem meni) a finale će bit spektakularno bez obzira na ishod.Mogu zasigurno reći da niti jednu seriju (a pogledala sam i pratim mnoge) nisam gledala sa tolikim žarom kao što gledam Breaking Bad.poz

 • Jess će doći u priliku da ubije Walta…. i ….onda će ga ostaviti na životu..samog i prezrenog od svih… osim od nas, BB-ove vjerne publike….

 • Još samo čestitke na naslovu epizode.

  OZYMANDIAS

  I met a traveller from an antique land
  Who said: `Two vast and trunkless legs of stone
  Stand in the desert. Near them, on the sand,
  Half sunk, a shattered visage lies, whose frown,
  And wrinkled lip, and sneer of cold command,
  Tell that its sculptor well those passions read
  Which yet survive, stamped on these lifeless things,
  The hand that mocked them and the heart that fed.
  And on the pedestal these words appear —
  “My name is Ozymandias, king of kings:
  Look on my works, ye Mighty, and despair!”
  Nothing beside remains. Round the decay
  Of that colossal wreck, boundless and bare
  The lone and level sands stretch far away.’

  ……Percy Bysshe Shelley….

 • Jeli još itko osim mene oduševljen Toddom kao negativcom? Lik je kao terminator sa programiranom subrutinom uljudnosti.

  • Izgleda kao mladji brat Matt Damona-a…koga ne zna(ili koga nije gledao) pomislio bi da mrava u zivotu nije zgazio ;)…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861