Trailer: The Deuce, nova serija Davida Simona od rujna na HBO-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Trailer: The Deuce, nova serija Davida Simona od rujna na HBO-u

Trailer: The Deuce, nova serija Davida Simona od rujna na HBO-u

David Simon ima novu seriju koja će početi s emitiranjem na HBO-u u rujnu. Dovoljno? Odgovor bi trebao biti “da”, ali u redu – proširit ćemo malo.

The Deuce će se baviti legalizacijom i razvojem porno industrije sedamdesetih i osamdesetih, a projekt je djelomice inspiriran karijerom braće blizanaca koji su bili paravan unosne seks industrije i mafije koja je kontrolirala ovaj biznis. James Franco glumi oba brata blizanca, i njegovog brata Roberta također. Još uvijek nam je teško pojmiti kako će Simon kritizirati pravosudni sustav, državnu upravu, policiju i medije kroz seriju o pornjavi, ali veselimo se tome.

Autor serije je već spomenuti Simon, a uz njega ovdje je i veliki George Pelecanos, američki književnik koji je sa Simonom surađivao na The Wireu i Tremeu. James Franco, James Franco i Maggie Gyllenhaal su u glavnim ulogama. The Deuce će svoju prmijeru imati 10. rujna na HBO-u, a prva sezona imat će osam epizoda.

https://www.youtube.com/watch?v=p2pXEzIQnUs

3 komentara
 • bogami, nije dovoljno. ‘show me a hero’ je žešća budalastina. a ‘treme’ jedva prolazna. david simon je daleko od rainmaker-a. imaj u vidu da ‘the wire’ had a group of very talented writers, jedan od njih je (Pelicanos, ja mislim) napravio fantasticnu seriju ‘night of’

  • Nije dovoljno? Dakle, čovjek koji je zaslužan za Homicide, Generation Kill, The Wire, The Corner, Show me a Hero i Treme nema baš nikakvog kredita? Pa ne mogu reći da se slažem, ali u redu, stvar je naravno u percepciji svakog gledatelja i nikad svima neće biti jednako. No, isto tako, David Simon je poznat po tome kako okuplja ljude koji nisu tradicionalni televizijski scenaristi i većinom radi s istim osobama. George Pelecanos je radio s njim na Wireu i na Tremeu, a sad će i na Deuceu. Mislim da je možda važno spomenuti kako je napisao neke od najboljih epizoda za The Wire; “Cleaning Up”, “Bad Dreams”, “Middle Ground”, “That’s Got His Own”, “Late Editions” i kultnu “Hamsterdam”. Richard Price, koji je nakon Wirea radio The Night Of se vraća Simonu za Deuce. Imaš već trojicu iz famozne grupe talentiranih, uključujući čovjeka koji je napravio “fantastični” The Night Of. Overmayer, Burns, Alvarez, Zorzi (za kojeg se isto nagađa kako će pisati za Deuce), pokojni Mills. Svi su oni radili sa Simonom na više projekata i malo je bedasto vezati ih isključivo za The Wire.

   Ono što ustvari želim reći jest da je David Simon sasvim pristojan lakmus test kad pričamo o serijama i ne mislim da je Show me a Hero budalaština i da je Treme jedva prolazan.

  • Pa David Simon stvarno i je daleko od rainmakera. Ta definicija bi mogla ići na Chucka Lorrea, nekada Dicka Wolfa ili Jerryja Bruckheimera, danas Ryana Murphyja ili Shondu Rhimes itd.

   Show Me a Hero, Treme, The Corner, Generation Kill jesu fantastične serije, ali to ako baš hoćeš možeš otpisati kao čisto subjektivno promatranje. Od suhoparnih i mjerljivih benefita (pare), nijedna od njih HBO-u nije donijela više od (karikiranio) pola epizode Game of Thronesa. Srećom, HBO funkcionira malo drugačijim modelom pa reputacija, imidž i prestiž igraju ulogu također. To im Simon sigurno donosi, pa onda posredno i taj rain making.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861