Steven Spielberg priprema Kubrickovog “Napoleona” za HBO – serijala.com
Trenutno čitaš
Steven Spielberg priprema Kubrickovog “Napoleona” za HBO

Steven Spielberg priprema Kubrickovog “Napoleona” za HBO

Nakon “2001: Odiseje u svemiru” Stanley Kubrick je pripremao film o životu francuskog vojskovođe i cara Napoleona Bonapartea. Film se trebao snimati u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Rumunjskoj i trebao je uključivati 40.000 statista. Nakon komercijalnih neuspjeha sličnih filmskih adaptacija “Rata i mira” i “Waterlooa” projekt je napušten, a Kubrick je 1975. snimio “Barryja Lyndona”.

Steven Spielberg već godinama najavljuje kako bi se volio pozabaviti snimanjem originalnog Kubrickovog scenarija za “Napoleona”, a čini se da smo sad i vrlo blizu tome. Poznati redatelj je na ovogodišnjem Berlinaleu najavio da kreće u pripremu projekta koji će biti miniserija od sedam epizoda za HBO. Kabelski div još nije najavio projekt, ali čini se da smo sve bliže narudžbi istoga. Christiane Kubrick i Jan Harlan će producirati zajedno sa Spielbergom.

Podsjetimo, Kubrick je 20 godina pripremao film temeljen na priči Briana Aldissa, “Supertoys Last All Summer Long” da bi ga 1995. predao Spielbergu u ruke. Spielberg je 2001. predstavio A.I. Artificial Intelligence i posvetio ga pokojnom Kubricku.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861