Poirot, Inspektor Morse i Frostov pristup na Pickbox NOW! – serijala.com
Trenutno čitaš
Poirot, Inspektor Morse i Frostov pristup na Pickbox NOW!

Poirot, Inspektor Morse i Frostov pristup na Pickbox NOW!

Fiktivni belgijski detektiv Poirot jedan je od najpoznatijih detektiva na svijetu, a stvorila ga je spisateljica Agatha Christie. Nevjerojatna je činjenica da se pojavljuje u 33 romana, jednoj predstavi (Black Coffee) i više od 50 kratkih priča koje su objavljene između 1920. i 1975.

Svih 13 sezona britanske detektivske serije Poirot (Agatha Christie’s Poirot) dostupno je na Pickbox NOW.

U popularnoj seriji koja se sastoji od sveukupno 70 epizoda, Poirota glumi genijalni glumac David Suchet. Svaka epizoda adaptacija je romana ili kratke priče Agathe Christie, a Poirot je glavni detektiv u istrazi zločina, najčešće ubojstva.

Inspektor Morse (Inspector Morse)

Svih 12 sezona britanske detektivske serije Inspektor Morse (Inspector Morse) dostupno je na Pickbox NOW. Popularna serija temelji se na serijalu romana pisca Colina Dextera, a na top ljestvici 100 najboljih britanskih serija svih vremena, Inspektor Morse nalazi se na 42. mjestu. Njezinoj popularnosti svjedoče i dvije spin-off serije – riječ je o detektivskim serijama Lewis i Endeavour.

U glavnoj je ulozi John Thaw kao inspektor Morse, a glumac je rekao kako uživa u tome što je njegov lik potpuno drukčiji od Poirota ili Sherlocka Holmesa, koje je okarakterizirao kao klasične detektive. Naime, iako briljantan, Morse nema uvijek pravo. Često zna uhititi pogrešna čovjeka ili nešto krivo zaključiti. Ironične okolnosti uvijek se upletu u slučaj koji istražuje.

Frostov pristup (A Touch of Frost)

Svih 15 sezona detektivske serije Frostov pristup (A Touch of Frost) dostupno je na Pickbox NOW od 20. prosinca. Jedna od dugovječnijih i briljantnijih serija na televiziji, Frostov pristup temelji se na romanima pisca R. D. Wingfielda. U glavnoj je ulozi David Jason kao Jack Frost, iskusni i predani detektiv koji često ima problema sa svojim nadređenima.

Frost je vrlo empatičan detektiv, a njegovi talenti i osjećajnost upotpunjeni su čudnim karakterom – on pije čajeve i kave drugim ljudima, nemarno se oblači i iznimno je neuredan. S papirologijom ne želi imati posla pa često taj dio posla umjesto njega moraju odraditi kolege. Nikada se ne koristi policijskom bilježnicom da bi zapisao dokaze ili informacije o slučaju, on bilježi stvari na različite papiriće koje pronađe u džepu.

Uživajte u rješavanju zanimljivih slučajeva s najboljim svjetskim detektivima — Poirot, Inspektor Morse i Frostov pristup čekaju vas na Pickbox NOW!

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861