Javna dobra — sjajna australska drama na AXN Adriji – serijala.com
Trenutno čitaš
Javna dobra — sjajna australska drama na AXN Adriji

Javna dobra — sjajna australska drama na AXN Adriji

Sjajna australska dramska serija “Javna dobra” (The Commons) dolazi na na AXN Adriju, a premijera prve sezone počinje s emitiranjem u petak, 14. svibnja.

Borba protiv štetnih utjecaja na klimu i etičke debate već su se uvukle u našu svakodnevicu, stoga ne čudi da moramo zastati i dobro se zamisliti nad zastrašujućom istinom koju donosi “Javna dobra”. Fantastična serija donosi pogled na Australiju koja se mijenja zbog utjecaja globalnog zatopljavanja, dok su u središtu priče međuljudski odnosi, ali i majčinstvo kao krajnji čin vjere u čovječanstvo.

Radnja serije “Javna dobra” je smještena u bliskoj budućnosti te se vrti oko tema klimatskih promjena i biotehnologije, a sve se događa u Sydneyju koji uništava klimatska kriza. Seriju nose snažni likovi, a ova drama kroz ljudsko lice opisuje promjene koje čovječanstvu dolaze u budućnosti. Priča je to o herojstvu koje se javlja kada smo stjerani u kut, o etici, ali i ulozi čovjeka u spašavanju planeta.

U središtu priče je neuropsihologinja Eadie koju glumi dobitnica Golden Globea Joanne Froggatt. Dok se situacija oko nje pogoršava, uz pješčane oluje i beskrajne suše te općenite klimatske promjene koje stvaraju klimatske izbjeglice, ona samo želi postati majka. No, za 38-godišnjakinju se to ne događa lako, ali je spremna probati sve kako bi začela. S druge strane, njezin suprug Lloyd, kojeg glumi David Lyons, ne vjeruje raznim medicinskim i umjetnim praksama, budući da radi u laboratoriju i susreće se s najnovijim najezdama smrtonosnih bolesti.

Lloyd i njegov kolega Shay, kojeg glumi Ryan Corr, upliću se u korporativne intrige zbog postojanja smrtonosne bolesti koja je još prerizična za testiranje. Dok Eadie pokušava zatrudnjeti, zbog profesije ima i obavezu služiti na terenu i sprječavati klimatske izbjeglice da dođu do istočne obale koja se još uvijek može naseliti. U fokusu su i klimatske izbjeglice koje mogu biti uhićene jer pokušavaju preživjeti, dok Sydney ima kvotu za primanje novih stanare jer mora izraditi infrastrukturu.

Sjajni likovi nose ovu seriju, pa su u naslovnim ulogama glumci već poznati s malih ekrana. Joanne Froggatt, koja je bila nominirana za tri Emmy nagrade i dobila Golden Globe nagradu za ulogu Anne Bates u seriji Downton Abbey, gledamo u ulozi Eadie. Žena koja očajnički želi postati majka vodi nas na put kroz klimatske promjene, te uvodi u hrabri i zastrašujući svijet znanosti. U ulozi njenog supruga Lloyda našao se fantastičan australski glumac David Lyons, poznat po ulozi u serijama Sea Patrol, ER, kao i Revolution. Zvjezdanu postavu čine i Ryan Corr u ulozi Shaya, a glumio je u seriji Bloom, Love Child, ili pak filmu Wolf Creek 2. Tu su i Rupert Penry-Jones (Spooks), jedan od najzaposlenijih australskih glumaca Damon Herriman (Perpetual Grace, Once Upon a Time in… Hollywood), kao i Jeffrey Walker (Lambs of God, Riot).

“Javna dobra” priča o svijetu u kojem idemo korak naprijed tehnološki, a korak natrag klimatski. Dok se događaju klimatske promjene i društveni poredak se mijenja, koliko je lako donijeti dijete na svijet? Otkrijte u novoj seriji koja dolazi na AXN Adriju, a osim što će vas prikovati uz ekrane, natjerat će vas da se dobro zamislite nad svojom budućnosti. Osam epizoda prve sezona pogledati se mogu od 14. svibnja u stalnom tjednom terminu petkom od 22:00.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861