Blic recenzija: Braindead — CBS-ov pokušaj nečega izvan norme – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Braindead — CBS-ov pokušaj nečega izvan norme

Blic recenzija: Braindead — CBS-ov pokušaj nečega izvan norme

Nisam siguran što je CBS točno mislio kada je naručio BrainDead. Možda zato što se danas osjećam posebno staro i umorno, ali možda i zato što pišem ovo dok Nebraska svira u pozadini, ali evo – i dalje ne znam na koju je to publiku CBS ovdje ciljao.

Što je ovo, prvi put čujem za BrainDead? BrainDead dolazi iz pera Michelle i Roberta Kinga, scenarističkog dua zaslužnog za vjerojatno najhvaljeniju CBS-ovu seriju posljednjih desetak godina, The Good Wife. Kako sam The Good Wife pogledao dvije epizode i kasnim samo još preostalih šest sezona i dvadeset epizoda, apsolutno se osjećam kao autoritet za temu i napisati da su ljudi jako voljeli The Good Wife i da je valjda bilo dobro. Pretpostavljam da su Kingovi zbog toga i dobili narudžbu za BrainDead i trinaest epizoda za prvu sezonu.

Dobro, pa o čemu se to onda radi? Laurel Healy (Mary Elizabeth Winstead) je dobila posao u Washingtonu, radeći za svog brata koji je nekakav demokratski kongresnik tamo. Dan nakon što je dobila posao, Vlada je prestala raditi, nastaju problemi i da – kukci iz meteora koji je pao u Rusiji jedu mozgove ljudima i započinju svoju svjetsku dominaciju bez da itko to zna.

Molim? Molim?

Zvuči sjajno, koliko će Emmyja dobiti sljedeće godine? Isto onoliko koliko i iZombie, koji je tematski relativno sličan (niti malo) i dosta bolji (ovo je istina). BrainDead nije siguran što je točno još uvijek jer nije baš znan-fan-komedija, a nije baš ni stroga drama, a nije baš ni dobra politička satira, iako više naginje na ovo drugo i treće. Neobično je gledati Tonyja Shalouba kako mu ispada mozak kroz uho, a da ne znate kako točno reagirati. Smijati se? Ostati ozbiljan? Popiti četvrtu pivu?

Imao je CBS i gorih serija. Puno gorih. Samo u prošloj sezoni smo imali Stalker. Sve to stoji i treba pohvaliti CBS što se malo odvažio, ali vrlo su male šanse da će BrainDead ostaviti bilo kakav trag na televizijskom krajoliku i možda bi bolje odgovaralo CW-ovom ljetnom rasporedu.

No, nije sve tako crno, BrainDead u sebi skriva zakukuljenu dosta solidnu političku dramu, još samo kad bi izbacili ove gluposti s kukcima imali bi vrlo dobru, pametnu i gledljivu CBS-ovu seriju. Postoje ovdje natruhe kvalitetne serije no pitanje je da li će se jednog dana izleći leptir – ali kako volim gledati osrednje serije BD će dobiti još par epizoda fore kod mene jer sam mazohist, ali i idiot. BrainDead je u redu za ovo doba godine. Jedan palac vrlo sramežljivo gore.

6 10 1
6

Žanr: Politička-SF-triler-satira

Autor: Michelle i Robert King

Mreža: CBS

Glume: Mary Elizabeth Winstead i ostali.

Datum premijere: 13. lipanj 2016.

Jedna epizoda pogledana je za recenziju.

Komentari (1)
  • Malo slabije je počela, ali se puno popravila u kasnijim epizodama. Meni je postala jako zabavna.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861