Neon Genesis Evangelion dolazi na Netflix – serijala.com
Trenutno čitaš
Neon Genesis Evangelion dolazi na Netflix

Neon Genesis Evangelion dolazi na Netflix

Kao što smo ranije ove godine već napisali prilikom najave novih sezona FLCL-a — ne pišemo o animeu jer 1) ne pratimo, 2) ima puno toga, 3) nismo baš upoznati s njim i 4) ne pratimo. I jednako tako kao što smo najavili nove sezone FLCL-a, ovaj put ćemo vam samo skrenuti pozornost na to da će Netflix na proljeće početi streamati Neon Genesis Evangelion.

NGE se događa petnaest godina nakon razornog napada na Zemlju koji je ostavio dugotrajne posljedice na planeti. Specijalna jedinica pod naziovm “Nerv” koristi divovske mechove, Evangelione ili EVA-ove, za borbu protiv “Anđela”, divovskih vanzemaljskih čudovišta. Evangelione može pilotirati samo mala skupina tinejdžera, uključujući i Shinjija Ikarija, protagonista ove priče.

Hideaki Anno je redatelj animea koji se emitirao kroz 26 epizoda na japanskoj televiziji između 1995. i 1996. i koji se tijekom produkcije borio s teškom depresijom i jedva je na kraju uspio završiti seriju. Čak je i pred sam kraj legendarni studio Gainax koji je proizvodio Evangelion ostao bez financijskih sredstava za završetak. Kao što Kotaku piše — Neon Genesis Evangelion nije zabavan materijal, ali njegovu utjecajnost može se osjetiti i dan-danas. Padnite u depresiju od sljedećeg proljeća samo na Netflixu.

 

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861