Blic recenzija: Chase – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Chase

Blic recenzija: Chase

Lakše je pisati kada se radi o dobroj seriji. Još je bolje pisati kada se radi o užasnoj seriji. Najteži su tekstovi kada imate seriju poput Chasea, koja je tu samo da zauzima prostor pod televizijskim nebom. Chase je nova NBC-jeva serija koja prati dogodovštine ekipe US Marshalsa u Teksasu. I, da, producent joj je Jerry Bruckheimer.

Iako je to sasvim dovoljno što biste trebali znati o Chaseu, svejedno nekako moram ispuniti obrazac ove blic recenzije.

Annie Frost (Kelli Giddish) vođa je tima (iako nisam 100% siguran da je vođa jer nije baš točno objašnjeno ili možda jest, ali sam ja zaspao baš u tom trenutku) US Marshalsa koja hvata opasne bjegunce po Teksasu. Annie ima svoj tim kojem se pridružuje mladi Luke Watson (Jesse Metcalfe). Serija prati uhodanu formulu u tri čina. Upoznaj bad guya tjedna, pokušaj uhvatit bad guya tjedna i na kraju uhiti bad guya tjedna.

Dobro

Ne znam. Kelli Giddish se trudila da nam se njen lik svidi. Lijepo je snimljeno, lokacije u Teksasu me podsjećaju na Friday Night Lightse… i još punih mjesec dana do početka pete sezone. Joj, da, ured US Marshalsa izgleda moderno i ima ogromnu, zlatnu, kičastu Maršalsku značku na zidu. Pet metara u promjeru je valjda.

Loše

Užasna, formulaična serija bez imalo mašte sa retardiranim, odvratnim dijalozima. Neke doskočice su toliko užasne da nećete moći suspregnuti smijeh kada ih čujete. Neki od primjera; Veteranka objašnjava gušteru (i gledateljima) o kakvom se poslu radi: “It’s hide and seek. Only with guns.”, Gušter spominje listu 15 najgorih kriminalaca u Americi, a jedan od likova odgovara: “We call that the bitch list.” Ajme, ajme… I naravno, klasika što se tiče ovakvih serija, a to je da likovi nemaju apsolutno nikakvu osobnost niti pamtljivih karakteristika osim boje kose i kože.

Zaključak

Chase stvarno nije totalno smeće, jer se ni ne trudi biti nešto što nije, no u hrpetini proceduralnih detektoforenzicajskih serija, izbjegnite ovu i rađe gledajte neku bolju poput Criminal Minds, NCIS ili Law and Order: SVU. Ako baš želite US Marshalse, FX ima jednu krasnu seriju s Timothyem Olyphantom u glavnoj ulozi. Zove se Justified. USA ima In Plain Sight. Chase slobodno zaobiđite.

3.9 10 1
3.9

Žanr: Proceduralna drama

Autor: Jennifer Johnson

Mreža: NBC

Glume: Kelli Giddish, Cole Hauser, Jesse Metcalfe, Amaury Nolasco

Datum premijere: 20. rujan 2010.

4 komentara
  • pogledao sinoc, u potpunosti se slazem sa recenzijom. Serija kao da je pokusaj kombinacije drugih serija, ali ne u dobrom smislu. Pogledat cu jos koju epizodu (samo zato sto jos nije sve krenulo od ostalih serija), ali mislim da ovo nece dogurati dalje od prve sezone

  • Upravo odgledah pilot… Deleted. hahaha

    TKO, pobogu TKO im je pisao one grozne dijaloge? Inače mi je Giddishica zabavna :D ali serije su joj koma živa. Još onaj Amaury Nolasco.. OMG.. :/

  • Preglupa serija, zašto su agenti uvijek plavuše koje sve mogu i nitko im ništa ne može. Zato što da su normalne nitko ne bi gledao.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861