Alex Rider — premijera britanske serije o tinejdžeru špijunu na AXN Adriji – serijala.com
Trenutno čitaš
Alex Rider — premijera britanske serije o tinejdžeru špijunu na AXN Adriji

Alex Rider — premijera britanske serije o tinejdžeru špijunu na AXN Adriji

Što se dogodi kada obični tinejdžer bude uvučen u svijet špijuna i nenadano postane junak? Odgovore krije nova serija Alex Rider, a premijera prve sezone počinje s emitiranjem na AXN Adriji u ponedjeljak 2. studenog.

Alex je tinejdžer kojeg su oblikovale životne okolnosti jer je ostao siroče, a odrastao je uz ujaka Iana Ridera. No, bez da on to potpuno shvaća, upravo ga je to najviše oblikovalo. Kada mu ujak Ian bude ubijen dok je na dužnosti britanskog špijuna, sve se mijenja. Ne znajući da je i sam bio treniran za opasan svijet špijunaže od samog djetinjstva, Alexu prilazi MI6 sa zahtjevom da im pomogne istražiti ujakovu smrt. Iako se nećka preuzeti novi identitet, Alex shvaća da se od njega očekuje da krene istim stopama i ipak se pristaje infiltrirati u internat Point Blanc, gdje riskira život kako bi zaustavio zle namjere nekih od najbogatijih i najmoćnijih obitelji na svijetu.

Alexa Ridera glumi Otto Farrant (Mrs. Wilson, Clash of the Titans, Salmon Fishing in the Yemen), a savršeno je utjelovio tinejdžera koji je mentalno i fizički snalažljiv, hrabar, odan i odlučan, ali istovremeno znatiželjan, impulzivan i ima sve manje povjerenja prema autoritetima. Za njegovu prošlost znaju samo najbliži prijatelji, a jedan od njih je Tom Harris. Glumi ga Brenock O’Connor (Game Of Thrones), a utjelovio je dječaka kojeg s Alexom veže veliko prijateljstvo, gotovo su kao braća, ali dok oboje upadaju u nevolje, Tom nije snalažljiv kao njegov prijatelj. Ronke Adéko igra ulogu Jack Starbright (Doctor Who, Been So Long) koja je po danu održavala kućanstvo Iana Ridera, a po noći se pripremala za diplomu iz prava. Nakon Ianove smrti na svoj način će morati štititi Alexa.

Slika: Alex Rider / AXN Adria

S druge strane, Alan Blunt je hladan i proračunat genijalac i manipulator ljudima, a osnovao je poseban ogranak MI6 kako bi štitio UK od prijetnji i pojedinačnih nepredvidljivih okolnosti. Upravo je Ian bio njegov najbolji čovjek, a za operaciju Point Blanc je unovačio Alexa. Igra ga Stephen Dillane poznat po ulogama u Game of Thrones ili The Hours. Njegova suprotnost je Mrs. Jones, koju igra Vicky McClure (Line of Duty, The Replacement). Smirena je i empatična, ali i protivnica toga da Alex bude dio tajne operacije, čime postaje i njegova zaštitnica. Od likova tu je Kyra Vashenko-Chao, jedna od učenica u internatu Point Blanc koju igra Marli Siu. Kćer milijunaša je izuzetno sposobna i informatički pismena osoba koja stalno testira Alexa i potpuna je enigma za njega.

Priča o odrastanju ispričana kroz sjajne zaplete i odličnu glumačku postavu, gleda se u jednom dahu. Zasnovana je na seriji uspješnih knjiga jednog od najprodavanijih autora Anthonyja Horowitza, a adaptirao ju je Guy Burt, nagrađen BAFTA nagradama za serije  as The Borgias i Wire in the Blood.

Seriju o Alexu Rideru, tinejdžeru špijunu koji se kao dio MI6 službe uspije infiltrirati gdje to drugima nije uspjelo, premijerno gledajte na AXN-u od 2. studenog, u tjednom terminu, ponedjeljkom od 21:00.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861