Napišite recenziju u FAK-ovom natječaju ‘Matej Lovrić’ i džabe gledajte filmove – serijala.com
Trenutno čitaš
Napišite recenziju u FAK-ovom natječaju ‘Matej Lovrić’ i džabe gledajte filmove

Napišite recenziju u FAK-ovom natječaju ‘Matej Lovrić’ i džabe gledajte filmove

Naši dragi prijatelji s filmskog portala FAK.hr održavaju novi Natječaj za najbolju recenziju ‘Matej Lovrić’, četvrti po redu natječaj kojim se prisjećaju svoga starog prijatelja. Lijepa i emotivna prigoda koja kolegama sigurno mnogo znači, a nisu ni nagrade loše.

Autori najboljih triju tekstova, osim čašću, bit će nagrađeni onime što su za natječaj pripremili glavni sponzori Cineplexx, HBO, Pickbox, Cinephilia & Beyond, Dokukino, Carta Magica, Blitz, Cinestar i Issa Arts. Detaljan popis nagrada možete pogledati na njihovim stranicama, a izdvojit ćemo samo dio: besplatna godišnja kinoulaznica za Cineplexx, Pickbox pretplata, HBO pretplata, knjige o nekim od najznačajnijih filmskih redatelja, box set kolekcija filmova Stanleyja Kubricka…

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, bacite oko pravila natječaja, naoštrite olovke i malo zagrijte stolac. Recenzije odabranog domaćeg ili stranog filma, bilo kojeg godišta, FAK-ovcima možete poslati zaključno s ponoći 31. svibnja na mail adresu ml.natjecaj@fak.hr.

Predselekciju pristiglih tekstova odradit će FAK-ovci, a najboljih deset radova bit će proslijeđeno glavnom žiriju u sastavu: Marko Njegić, filmski kritičar, Zrinka Pavlić, TV kritičarka, Sonja Tarokić, redateljica i scenaristica, Franjo Janeš, romanopisac i profesor, te naš urednik Krešimir Vinšćak. Ne, ovo nije igra “izbaci uljeza”.

Posjetitelji Serijale koji prođu kroz recenzije na našem sajtu i napišu komplimente od minimalno pet rečenica imaju automatsku prednost u finalnom bodovanju recenzija u natječaju.

…šalimo se. Možda. Ništa ne gubite ako probate.

“Cilj nam je, kao i svake godine, potaknuti ljude na pisanje. Za slučaj da čast nije dovoljna, a uglavnom nije, uskočili su brojni super sponzori da ovogodišnje izdanje natječaja bude najjače dosad”, kratko je prokomentirao Sven Mikulec, pokretač ML natječaja i urednik FAK-a.

Natječaj će je otvoren od danas pa do kraja petog mjeseca, a imena pobjednika, kao i njihovi tekstovi, bit će objavljeni do 10. lipnja. Nedoumice? Bacite pogled na službenu stranicu natječaja, prođite kroz FAK-ov FAQ ili ih gnjavite direktno na mail.

5 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861