Intrigantni filmovi koji donose sasvim drugačije ljudske priče – serijala.com
Trenutno čitaš
Intrigantni filmovi koji donose sasvim drugačije ljudske priče

Intrigantni filmovi koji donose sasvim drugačije ljudske priče

Pickbox NOW nikad nije bio vaš klasični streaming servis — od samog početka donosi drugačiji sadržaj, fokusira se na najbolje krimi britanske serije, skandinavske naslove koji su osvojili publiku te filmske novitete.

Osim specifičnom ponudom, ističe se i u potpunosti prevedenim sadržajem pa tako sve hit serije i filmovi imaju titlove, a trenutno je Pickbox NOW i najpristupačniji streaming servis u Hrvatskoj koji možete gledati već od 3,85€ mjesečno. Besplatnom registracijom korisnici mogu prvi dobivati novosti s Pickbox NOW streaming servisa.

Projektom Streaming Europe, dodatno je obogatio filmske večeri! Streaming Europe okuplja četiri europske streaming kompanije — UniversCine, Sooner, LMC i Pickbox koje su se ujedinile oko najuzbudljivijih europskih filmova i produkcije. Tijekom trajanja projekta, na Pickbox NOW pristižu uzbudljivi europski filmovi, prikazani na prepoznatim filmskim festivalima, a koji nose potpis intrigantnih novih redateljskih imena i kreativaca.

Za početak donosimo šest europskih filmova koje morate čim prije pogledati jer su već dostupni na streaming servisu:

U trku (Runner)

U trku je litvanski romantični triler. Marijin dečko nestane nakon psihotične epizode i ona odlazi u misiju kako bi mu pomogla. Maria (Zygimante Elena Jakstaite) trči po gradu i traži svaki mogući trag kako bi ga pronašla na vrijeme. Unatoč trudu uvijek je korak iza njega, ali ne odustaje. Film U trku je za sada osvojio tri nagrade i čak četrnaest nominacija na raznim festivalima.

Otvorena vrata (Open door)

Otvorena vrata iz 2019. godine, višestruko je nagrađivana festivalska drama, ali ujedno također i prvijenac mladog albanskog redatelja Florenca Papasa, a u čijem se narativnom središtu nalazi — patrijarhat!

Rudinin (Luli Bitri) život nipošto nije lak. Osim što mora voditi brigu o svom petogodišnjem sinu i postarijim roditeljima svoga muža, potonji ne propušta priliku da ju kritizira zbog svih mogućih i nemogućih razloga — i to, naravno, putem telefona, odnosno na daljinu jer je toliko strašno zaposlen da praktički nikada nije kod kuće.

Pjesme za lisicu (Songs for a Fox)

Nakon velike tragedije, shrvani mladi rock pjevač Dainius (Lukas Malinauskas) odlazi u osamljenu seosku kuću koja je okružena močvarama. Naime, misteriozno mjesto i njegovi stanovnici postat će pozornica za njegove snove. Cilj mu je naučiti lucidno sanjati kako bi u snovima pronašao osobu za kojom traga — ljubavnicu koju je nekoć izgubio. U tome mu pomaže nepoznati lokalni dječak. Ovaj film, drugačiji od svega što ste dosad gledali, snimljen je u Litvi, Latviji i Estoniji.

Nico (Nico)

Nico (Sara Fazilat) je voljena medicinska sestra perzijskih korijena. Život joj se mijenja jednog ljeta kad odlazi na odmor sa svojom najboljom prijateljicom Rosom (Javeh Asefdjah) i tamo doživi rasistički napad koji u njoj budi razne egzistencijalne dvojbe. Potaknuta tim iskustvom, počinje trenirati sa svjetskim prvakom u karateu. Nico je njemački film, a osvojio je tri nagrade i tri nominacije.

Između psa i vuka (Between Dog and Wolf)

Duboko u kubanskoj džungli Sierra Maestra žive tri veterana Angolskog rata koji ne žele napustiti ratni duh prošlih vremena i teško se opraštaju od prošlosti zbog čega svaki dan njeguju neobičan ritual: odijevaju stare vojničke odore, neumorno treniraju, spavaju s jednim okom otvorenim i budno čekaju neprijatelja. Njima je rat bio sve — oni su posljednji samuraji kubanske revolucije. Film je snimljen u Španjolskoj, Kubi i Kolumbiji, a ostavit će vas, ne sumnjamo, bez riječi.

Moskva u jednom smjeru (One-way to Moscow)

Moskva u jednom smjeru, komedija iz 2020. godine, a koju potpisuje njemački redatelj i scenarist Micha Lewinsky (Poštenjak, Lotto, Schnitzel de Luxe), do suza bi vas mogla dovesti pomoću smijeha.

Jesen je 1989. godine i dok famozni Berlinski zid, a skupa s njim i cijeli jedan režim napokon odbrojavaju svoje zadnje dane, usamljen, dobroćudan i simpatično naivan policajac Viktor (Phillipe Graber) svojski je fokusiran na stanoviti tajni zadatak.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861