Google svi i svuda – serijala.com
Trenutno čitaš
Google svi i svuda

Google svi i svuda

Google, internetski pretraživač koji je u kratkom vremenu postao internetski div, počeo se u epidemijskim razmjerima širiti na ostale medije. Čini se da bi se prepoznatljivi Googleov logo uskoro mogao naći i na televiziji.

Google će u suradnji sa satelitskom mrežom Dish, drugom najvećom u SAD-u, ponuditi mogućnost pretraživanja televizijskih programa, ali i pretraživanja informacija na internetu i Youtubeu putem televizije. Usluga će biti omogućena putem posebnog uređaja na televizorima koji će sadržavati elemente mobilnog operativnog sustava Googleovog Androida.

S obzirom na Googleovu sveprisutnost, više ne iznenađuje činjenica da je u Kanadi osnovana i parodijska religija – Googlizam. Budući da se mnogi u potrazi za informacijama oslanjaju na sveznajući Google i da je računalni monitor zauzeo ono mjesto koje su nekad imale korice knjiga, ne čudi što su ga neki proglasili Bogom i počeli ga štovati. Tko zna, možda tijekom obreda prinose CD-ove ili USB-ove za žrtvu.

Bilo kako bilo, Google povećava i dijapazon usluga koje nudi korisnicima i broj medija u kojima to čini. Uz TiVo, Playstation, Facebook i ostala čuda tehnologije, sve je lakši pristup informacijama, a nekako je i sve manje razloga za izlazak iz kuće. Još samo da se i hrana može printati pa će jutarnja gužva u prodavaonicama biti puno manja.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861