Najava: Tour de Pharmacy (Biciklizam na lijekovima) – doping u svijetu biciklizma – serijala.com
Trenutno čitaš
Najava: Tour de Pharmacy (Biciklizam na lijekovima) – doping u svijetu biciklizma

Najava: Tour de Pharmacy (Biciklizam na lijekovima) – doping u svijetu biciklizma

Prije dvije godine Andy Samberg, scenarist Murray Miller i redatelj Jake Szymanski predstavili su nam pseudodokumetarac Seven Days in Hell (“Sedam dana u paklu”), duhovit i nadasve zabavan pogled na izmišljenih sedam dana pakla Wimbledonskog tenisa.

Ove godine trojac se vraća kroz satirični specijal o dopingu na Tour de Franceu.

Tour de Pharmacy (“Biciklizam na lijekovima”) se tematski ne razlikuje mnogo od svog teniskog starijeg brata, ali ipak nije na njegovoj razini.

Vrijeme radnje je 1982., mračno i potpuno izmišljeno vrijeme biciklističke povijesti u kojoj je 165 od 170 sudionika legendarnog Tour de Francea diskvalificirano iz utrke, a petorica preostalih bore se za naslov najprestižnije biciklističke utrke na svijetu. Kroz četrdesetak minuta filma izmjenjuju se “snimke” iz 1982., s dokumentarnim “talking heads” dijelovima iz sadašnjosti.

Samberg je ovdje okupio sjajnu ekipu glumaca koju on sam predvodi, a pomažu mu Jeff Goldblum, gotovo neprepoznatljivi Orlando Bloom, Danny Glover, Dolph Lundgren, Kevin Bacon, Will Forte, Maya Rudolph i mnogi, mnogi drugi. Specijal je zabavan, dovoljno kratak da ne postane naporan, ali ipak vrlo često prvoloptaški s obiljem gegova o penisima. Najbolja stvar su upravo sami glumci; John Cena koji iz filma u film pokazuje koliko je rođen za uloge blesavih sidekickova, Nathan Fielder i njegovo bezizražajno lice i već spomenuti Jeff Goldblum koji se pred kamerama u svojim šezdesetima zabavlja više nego ikad u životu.

Tour de Pharmacy nije nešto što se ne može propustiti, ali idealno je za ove vruće ljetne dane.

  • Nekoliko je zanimljivih cameo uloga ovdje, Mike Tyson i Will Forte posebno su zabavni, JJ Abrams se pojavljuje pred sam kraj, a kroz specijal ima i jedan odličan running gag koji postaje sve apsurdniji i koji ne bih spojlao prije samog emitiranja.
  • “How can you ride the bike without the dick and the balls? How can you ride with… how you say? The pussy.”
  • “Have you seen the dudes in Toto? They shouldn’t be singing about Africa.”
  • Finska reklama za kreditne kartice uključuje proliveno mlijeko i disciplinarni kunilingus.
  • “The last thing i need right now is to be seen on TV talking about doping again.”
  • Jon Hamm je narator specijala.
  • Orlando Bloom izgleda kao Green Arrow, a bicikl Johna Cene izgleda kao da će se svaki čas slomiti pod njegovom težinom.
  • “Hi-tech breathable material. Spanlon.”

Premijera  HBO komedije biti će u 17. srpnja u 21.10 h na HBO -u. Putem HBO GO usluge videa na zahtjev komedija će biti dostupna od 9. srpnja.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861