Blic recenzija: Spy – Kako postati agent MI5 – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Spy – Kako postati agent MI5

Blic recenzija: Spy – Kako postati agent MI5

Posljednjih godina možemo reći da se britanski sitcom našao u tzv. mračnom dobu jer gotovo da i nije bilo serija koje bismo mogli usporediti s njihovim prethodnicima, poput Only Fools and Horses, Bottom, Blackadder ili s onima još starijima iz zlatnog doba sedamdesetih godina. Stoga današnja produkcija ima golem pritisak promijeniti stanje i uz bogatu američku konkurenciju, ponuditi nešto što će zaista zadovoljiti gledatelje. Tako se i Sky1 odvažio te pokušao izboriti svoje mjesto pomoću nove komedije, priče o ocu i sinu, u kojoj se u biti ne zna tko je otac, a tko sin.

Tim je otac devetogodišnjeg Marcusa za čije skrbništvo se bori s bivšom ženom Judith, zaposlen je kao prodavač u Computer Galaxyju i počinje shvaćati da njegov život ide u sasvim krivom smjeru. Točnije, njegov vlastiti sin ukazao mu je na činjenicu da je – gubitnik. Tim odlučuje dati otkaz, prijaviti se za novi posao, a igrom slučaja ispadne da je riječ o poziciji u MI5.

Na prvi pogled ovaj sažet prikaz radnje djeluje potpuno bezveze, no ono što priču čini komičnom, nalazi se u samom Timu, Marcusu i njihovom međusobnom odnosu. Uloga Tima pripala je Darrenu Boydu kojeg smo nedavno pratili u krimi seriji Case Sensitive i odabir je stvarno ispao pun pogodak. Marcusa, devetogodišnje iritantno i gotovo zlobno dijete zrelije X puta više od svog oca, a k tome još i genijalca koji govori vjerojatno sve svjetske jezike, a u slobodno vrijeme je i nogometni sudac, utjelovio je Jude Wright i to za svaku pohvalu. Poznatom licu Robertu Lindsayju dodijeljena je uloga agenta MI5 koji zapošljava Tima. Iako u seriji ima predvidljivog humora, pri čemu bih posebno izdvojila scene Timovog testiranja za posao prikazanog u stilu Mr. Beana (tko nosi igračke na testiranja za posao?) ili situaciju nakon dobivanja posla koju neću otkriti, iako je i više nego očita, ovaj sitcom ispao je pravo malo iznenađenje. Spoj priglupog oca koji unatoč tom faktoru dobiva posao u MI5 jer se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu i sve što je bilo potrebno jest jedno obično testiranje te malog Mr. Know It All za mene je bio plus. Ovaj sitcom sigurno se ne može svrstati u top 10 najboljih serija u posljednje vrijeme, ali sudeći prema prvoj epizodi, nije gubljenje vremena. Da biram između Spyja ili primjerice… Mike & Molly zasigurno se ne bih dvoumila.

6 10 1
6

Žanr: Sitcom

Autor: Simeon Goulden

Mreža: Sky1

Glume: Darren Boyd, Jude Wright, Robert Lindsay, Matthew Baynton, Dolly Wells, Rebekah Staton

Datum premijere: 14. listopada 2011.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861