It’s Showtime! – serijala.com
Trenutno čitaš
It’s Showtime!

It’s Showtime!

Showtime danas kreće sa svoje dvije mega-popularne hit serije, Dexter i Californication.

Californication

Dramedija koja je televizijski oživjela Davida Duchovnyja kreće u svoju treću sezonu sa 12 epizoda. Ako nekim slučajem postoji netko tko nije pratio seriju dosad, ukratko: serija se vrti oko ekscentričnog pisca Hanka Moodyja, od treće sezone samohranog oca kćeri tinejdžerke Rebecce.

Hank je imao jednu uspješnu knjigu koja ga je proslavila, no nakon toga ga na spisateljskom planu ide puno slabije nego ljubavnom, kroz njegov krevet prolazi popriličan broj što starijih, što mlađih, što udanih, što slobodnih žena, pa čak i pokoja maloljetnica (!). Doduše, napisao je kasnije još jednu uspješnu knjigu, no njegovim se perjem okitila malo prije spomenuta maloljetnica ukravši mu već gotovu knjigu i objavivši je pod svojim imenom.

Ovo malo lošije, biti će vam jasnije nakon citata:

Becca: Oče?
Hank: Kćeri?
Becca: Mogu li te nešto pitati?
Hank: Bilo što, ljubavi.
Becca: Zašto je gola djevojka u našoj spavaćoj sobi?
Hank: Čekaj me tu, ok?
Becca: Nema dlaka na vagini. Misliš li da je dobro?
Hank: … Provjerit ću.

A sad za one koji znaju o čem se radi. Čisto da se prisjetimo, na kraju druge sezone Rebeccina majka Karen zbog karijere odlazi u New York, što Hanka ostavlja samog sa Rebeccom. Obzirom da tip nije neki uzor, možete pretpostaviti u kojem će smjeru ići Rebeccin lik u novoj sezoni, a njihov odnos biti će dobrim dijelom osnova nove sezone.

Tokom druge sezone, Hank je pisao biografiju glazbenog producenta Loua Ashbyja, koji se na kraju sezone predozirao, no čak ni njegova smrt neće pomoći uspješnosti biografije. U novoj će sezoni Duchovnyjev lik postati sveučilišni profesor, i zamalo vlastitog studenta gurnuti prema samoubojstvu.

Osim Hank-Becca radnje, tu su Charlie (Hankov menadžer) i Marcy Runkle, sada razvedeni bračni par u problema sa raspodjelom zajedničkog vlasništva. Charlijeva menadžerska karijera je dotakla dno nakon što je uhvaćen kako mastrubira u uredu, no uspijeva se ugurati bivšoj supruzi u kuću dok ne riješe problem vlasništva. Biti će tu ljubomore, crnaca u Marcyjnom krevetu, fetiša o silovanju, pokušaja pomirbe i slično… Klasika.

Dexter

…je jedna od najkvalitetnijih drama na televiziji trenutno i srećom, barem zasad, ne gubi (bar ne pretjerano) na kvaliteti. Ulazi u četvrtu sezonu gdje nas čeka 12 epizoda, a već je ugovorena i peta sezona sa istim brojem epizoda.

Opet kratki uvod za neznalice, Dexter je serijski ubojica koji svoj urođeni ubilački nagon olakšava noćnim životom u kojem ubija razne sumnjive tipove, vođen moralnim kodeksom. Ironično, radi u policiji, što mu pomaže u nalaženju meta, pa pokoji slučaj riješi na svoju ruku.

Dobar dio radnje fokusira se na njegovo balansiranje opisanog tajnog noćnog života, te obiteljskog, odnosno dobra i zla, ako baš hoćete toliko direktno. S jedne strane imamo serijskog ubojicu koji rijetko ostavlja tragove, za čije je žrtve je rijetko koga briga pošto se ionako radi o dnu društva. S druge strane, Dexter odaje dojam gotovo savršenog obiteljskog čovjeka, friško oženjenog, sa dvoje djece u obitelji i bebom na putu.

Svaka sezona ima svog glavnog negativca s kojim Dexter ima zanimljiv i isprepleten odnos, pa će tako i ova. Tu će ulogu preuzeti John Lithgow, svima vam vjerojatno poznat kao Dick Solomon iz humoristične serije Treći kamenčić od sunca, pa će biti interesantno vidjeti koliko će ga publika uspjeti prihvatiti u ozbiljnijoj ulozi psihopata i serijskog ubojice.

Dakle, Lithgow će glumiti Arthura Mitchella, koji je, kao i Dexter, izvana blag i skroman čovjek nimalo nagle naravi, a zapravo notorni ubojica medijskog nadimka “Trojni ubojica”, dobivenog zbog navike ubijanja po troje žrtava odjednom. Mitchell se seli u Miami nakon što mu u trag ulazi FBI-ev specijalni agent Frank Lundy, kojem će Dexter će pomagati u istrazi.

Gotovo tri desetljeća izbjegavanja uhićenja i zanimljive metode ubijanja zaintrigirat će Dextera, obzirom da je Mitchell zapravo psihopat kakvim je Dexter mogao postati da nije bilo preminulog očuha koji mu je usadio moralni kodeks kojeg se dosad uspijevao držati.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861