Tjedna gledanost: 26.12. – 1.1. – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedna gledanost: 26.12. – 1.1.

Tjedna gledanost: 26.12. – 1.1.

U konkurenciji niti jedne druge serije, na tablici koja prikazuje gledanost serija s nacionalnih mreža, NBC-ov akcijski spektakl Chuck zauzeo je uvjerljivo prvo mjesto pomevši bez problema ostatak konkurencije tom jačinom da ih niti nema na tablici!

Kako drugačije započeti ovotjedni pregled gledanosti, nego šalom, kada je ono što ćete vidjeti u tablicama ispod – šala. Tek se šačica serija emitirala, što je sasvim okej jer je riječ o prazničkom tjednu, stoga nema nečega zanimljivoga na što bi se mogao odnositi ovaj tekst.

No već sljedeći tjedni pregled gledanosti će donijeti popunjenije tablice, budući da se ovog dobar dio serija vraća s pauze, a među ostalim, tu je i nekoliko pilota i premijera novih sezona.

Nacionalne mreže

Rbr.SerijaMrežaGledanostRatingPromjena
1Chuck3.070.8

Kabelska

Rbr.SerijaMrežaGledanost (mil.)RatingPromjena
1The Closer6.161.1
2Rizzoli & Isles5.791.1
3Leverage2.260.7
4Hell on Wheels2.500.7
5Beavis & Butt-Head0.910.5
6Hot In ClevelandTV Land1.870.4
7Sanctuary1.280.4

Napomena: Podaci za gledanost izraženi su u milijunima gledatelja (ukupno) te ratingom u demografiji gledatelja između 18 i 49 godina. Nielsenov rating predstavlja postotak kućanstava koje je gledalo neki program u odnosu na ukupan broj upaljenih tv prijemnika. Demografska skupina gledatelja između 18 i 49 godina starosti ključan je pokazatelj gledanosti za sve mreže.

Dok se gledanost serija na javnim mrežama može direktno uspoređivati, na kabelskim se ne može. Javne (network) mreže daleko su dostupnije gledateljima od kabelskih, čija gledanost direktno ovisi o broju pretplatnika. Podaci o gledanosti kabelskih mreža direktno su usporedivi isključivo unutar iste mreže.

8 komentara
  • Ova pauza mi je super došla, barem sam konačno catchupao Boardwalk Empire.

    Ima netko da je uspio izgurati Hell on Wheels do aktualne epizode? Bože, kakvo je to razočaranje u odnosu na onaj trailer nad kojim smo slinili.

  • Pogledao sam šest epizoda u komadu, tada je to sve bilo što je izašlo, sad čekam da se malo nakupi, vidim izašle još dvije epke, mogao bih to ovih dana pogledati…

    Meni se serija sviđa. :) Istina, slažem se sa svime što si naveo u reci, i trenutno me, kao što sam već pisao, najviše smeta to što se ne bave glavnim nego sporednim stvarima… Likovi su mi cool, atmosfera, ima ono nešto što me privlači. :)

  • Znam, šalio sam se. Preteraše, epizoda čist D-.Eno recimo jučerašnji pilot Work it…eee to je pravi F :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861