U tami — serijal horor priča ekskluzivno na AXN Adriji – serijala.com
Trenutno čitaš
U tami — serijal horor priča ekskluzivno na AXN Adriji

U tami — serijal horor priča ekskluzivno na AXN Adriji

Za sam kraj godine i početak iduće AXN Adria donosi odabrane priče iz poznatog horor serijala “U tami” (Into the Dark). Od 25. prosinca do 14. siječnja na male ekrane stiže ukupno sedam naslova odabranih iz dvije sezone.

Stvoren po uzoru na antologijsku “Zonu sumraka”, ali uz jednu ključnu razliku serijal “U tami” je lansiran u listopadu prošle, uz potvrđenu drugu sezonu u istom mjesecu ove godine. Dosad je stvoreno petnaest dijelova, točnije samostalnih filmova, od kojih je svaki inspiriran jednim blagdanom. AXN Adrija emitiranje započinje 25. prosinca u 23:05 epizodom “Pooka!” u kojem nezaposleni glumac na sam Božić dobije ponudu glumiti maskotu igrače Pooka, ali čiji kostim polako kreće izvlačiti njegovu tamnu stranu. Već idući dan u 23:10 na rasporedu je “Neobična Annie”, čija radnja je vezana uz Noć vještica. Grupa studenata biva zatočena unutar igre koja ih tjera da otkrivaju svoje najmračnije strahove i tajne kako bi pobjedili i preživjeli.

Za početak siječnja planirano je preostalih pet filmova. Prvi, “Tijelo”, na rasporedu je 3. siječnja u 23:05 i također je pričom vezan uz Noć vještica, točnije plaćenog ubojicu koji nakon što obavi posao zamota žrtvu kao mumiju, krene se riješiti tijela i biva uvučen u Halloween zabavu. U subotu 4. 1. u 22:50 u epizodi pod naslovom “Meso i krv” na Dan zahvalnosti mlada djevojka počinje sumnjati da njezin otac ima određene veze s nestalim osobama u njezinom gradu. Za kraj tog tjedna, nedjelja u 22:50 donosi izdanje pod nazivom “Samo se šalim” u kojem na 1. travnja brat i sestra odsjedaju u motelu i plaše jedan drugog nizom podvala i smicalica koji polako izmiču kontroli.

U utorak, 7. siječnja na rasporedu je izvrsna epizoda “Prava mustra”, božićna priča u kojoj zaposlenik u ogromnoj kompaniji ne dobije bonus, ali ga njegov šef poziva na večeru i daje savjet kako da zaradi promociju: boreći se s konkurencijom u izuzetno nasilnoj tučnjavi. Posljednja epizoda, “Nova godina, novi ti” emitirat će se 14. siječnja u 22:50, i dakako radnjom je smještena u Najluđu noć u kojoj babysitterka sprema osveta protiv školskog nasilnika koji maltretirao djevojku i natjeravši je da počini samoubojstvo.

S obzirom da je svaki dio serijala “U tami” samostalan film što znači da ima svog posebnog redatelja i cijelu glumačku postavu. Režiju epizoda potpisuju autori kao što su Patrick Lussier, Nacho Vigalondo, Sophia Takal, Daniel Stamm i James Roday, dok se u glavnim ulogama pojavljuju imena kao što su Tom Bateman, Dermot Mulroney, Nyasha Hatendi, Suki Waterhouse, Matt Lauria, Jimmi Simpson, Keir O’Donnell i mnogi drugi.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861