Novi remake Battelstar Galactice, ovog puta za filmsko platno – serijala.com
Trenutno čitaš
Novi remake Battelstar Galactice, ovog puta za filmsko platno

Novi remake Battelstar Galactice, ovog puta za filmsko platno

Syfyjeva, odnosno tada Sci-Fi Channelova Battlestar Galactica bila je, ako nas pitate, jedan od najboljih televizijskih SF-ova, modernih ili općenito. Ronald D. Moore uzeo je kratkovječnu seriju sa kraja sedamdesetih, a ono što je najavio u mini-seriji iz 2003. godine, dosta originalnih fanova dočekalo je kao svetogrđe.

Danas se malo tko sjeća tog ribanja i fanovskog prigovaranja, a Battlestar Galactica bila je i ostala jedan od posljednjih (dobrih) televizijski SF-ova. Syfy je pred par godina, kao, pokušao oživjeti seriju prequelom Blood & Chrome smještenim u vrijeme Cylonskih ratova, ali stvar je na kraju završila kao niz neuglednih minizoda na YouTubeu.

I dok je Moore sa svojim BSG-om napravio dva televizijska filma, franšiza bi mogla uskoro preseliti na pravo filmsko platno. Filmski studio Universal planira novi remake serije neovisan o Mooreovom, je li, remakeu. Angažiran je scenarist Jack Paglen, čiji scenaristički CV sadrži samo jedan film, ovogodišnji Transcendance sa Johnnyjem Deppom koji kreće u hrvatskim kinima. Paglen bi također trebao pisati nastavak Prometheusa Ridleyja Scotta.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861