Matt Smith će vam upropastiti Božić, napušta Doctor Who – serijala.com
Trenutno čitaš
Matt Smith će vam upropastiti Božić, napušta Doctor Who

Matt Smith će vam upropastiti Božić, napušta Doctor Who

BBC je jučer objavio da će Matt Smith ove godine napustiti ulogu Doktora, na kraju sedme sezone novog dijela kultne franšize. Tradicionalni božićni specijal bit će Smithova posljednja epizoda, u kojoj će se Doktor regenerirati te predstaviti novog nositelja štafete. Novi glumac bit će dvanaesti Doktor u pedeset-godišnjoj eri franšize koja je započela 1963. godine, odnosno četvrti u moderniziranoj verziji oživljenoj 2005.

Matt Smith ulogu je preuzeo 2010. godine s početkom pete sezone, a s njim je došao i sadašnji showrunner Steven Moffat, zamijenivši Russell T Daviesa. Unatoč inicijalnoj skepsi fanova, što zbog omiljenosti prethodnog Doktora, Davida Tennanta, što zbog djetinjastih prigovora na Mattov “emo izgled”, Smith je vrlo brzo prirastao srcu obožavateljima. Ne zna se još tko će ga naslijediti, ali Smithu i fanovima preostaje još specijal povodom 50. godišnjice, koji će biti emitiran u studenom, te već spomenuti tradicionalni božićni specijal.

7 komentara
 • Volim Dr,Who-a, serija je otkvačena i svi glumic su dobri, mada mi je Tennant najbolji. Mijenjanje izgleda lika u toj seriji je najbolje objašnjeno u odnosu na sve sf serije i filmove…možda su se tvorci novog Treka trebali time poslužiti da objasne novog Khana, ha,ha,ha….

   • IDRIS ELBA onda! :) Ali prvo da mi dobijemo trecu sezonu Luthera sa nadam se vise od cetiri epizoda. Jeste pisali o Lutheru? Nije kao Sherlock, ali je odlicna.

    Takodje ne vidim zasto Doktor ne bi bila zena ili crnac, ili crnkinja! :) Svidja mi se ideja da ta serija moze da traje i traje, uvek uz nove glumce i showrunnere.

    Ja sam od DW odustao nakon odlaska Amy i Rory mada planiram da odgledam dalje jednom. Pre Moffatovog DW nisam nesto voleo, pogledao sam od svake sezone (remake) po neku epizodu (i odlicne su mi bile bas Moffatove kao Blink i Girl in fireplace), dok sam sa Moffatovim postao fan. Njegove su imale neku dark fairy tale osecaj i zanimljiv arc sa River Song.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861