AMC zasad odustao od SF-a Voyage – serijala.com
Trenutno čitaš
AMC zasad odustao od SF-a Voyage

AMC zasad odustao od SF-a Voyage

AMC je drugu godinu za redom održao “bake-off” scenarija pilot epizoda, svojevrsno natjecanje scenarističkih i producentskih timova koji su prezentirali svoje ideje za nove pilote, odnosno serije. Deadline.com piše da su autori trebali detaljno razraditi prijedloge, zajedno sa scenarijem pilota te sastaviti detaljan plan prve sezone. No, nažalost, nijedan scenarij nije zadovoljio čelnike mreže.

Kažemo nažalost, jer među šest predstavljenih scenarija bio je i Voyage, opisan kao realističan i prizmljen pogled na prvi kontakt sa vanzemaljskim životom. Voljeli bismo vidjeti AMC-jev pogled na svemirski SF žanr, nakon što su prethodnim serijama predstavili novi i nerijetko jedinstven pogled na neke tradicionanije žanrove poput špijunaže, zombie-apokalipse te kriminalistike.

Iako nije naručio nijedan pilot, AMC je navodno scenarista Johna Shibana (Breaking Bad, Supernatural, The Vampire Diaries) i izvršnu producenticu Lyndu Obst (EP filma “Kontakt” sa Jodie Foster) poslao na popravni – Voyage i još jedan neimenovani projekt o automobilističkim utrkama biti će dorađeni te ponovo razmotreni naknadno.

Na istom “bake-offu” lani AMC je naručio pilot Hell On Wheels, koji je kasnije pretvoren u seriju te dolazi ove jeseni. Svaki pilot koji je AMC dosad naručio (Mad Men, Breaking Bad, Rubicon, The Walking Dead, The Killing), bio je pretvoren u seriju.

2 komentara
  • Čuj, ako je AMC (privremeno) odustao od Voyagea, onda znaš da se sigurno ne bi mogao mjeriti s drugim serijama s mreže.

    Ja vjerujem da su oni jedva čekaju izbaciti neki SF, jer vole toliko skakati sa žanra na žanr (drama, vestern, horor, krimi), samo očito Voyage nije bio, kak bi se reklo, up to par.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861