Showtime naručio pilot serije koju će režirati Ridley Scott – serijala.com
Trenutno čitaš
Showtime naručio pilot serije koju će režirati Ridley Scott

Showtime naručio pilot serije koju će režirati Ridley Scott

Poznati filmski redatelj Ridley Scott ubilježit će svoj prvi televizijski projekt čiji pilot režira. Showtime je naručio pilot epizodu serije The Vatican, koja sparuje dva Oskarom nominirana autora na scenarističkoj i redateljskoj poziciji.

Pilot piše Paul Attanasio, koji je Oskarom nominiran za film Quiz Show, u režiji Roberta Redforda. Na televiziji je najpoznatiji kao autor jednog od najboljih televizijskih procedurala, Homicide: Life on the Street, na kojem su radili i David Simon (The Wire, Treme) te Tom Fontana (Oz, Copper). Serija je opisana kao “provokativni suvremeni žanrovski triler o spiritualnosti, moći i politici koji prati suvremene političke spletke unutar Katoličke crkve.”

Ridleyju ovo, doduše, nije prvi televizijski projekt, ali jest konačno konkretniji. Dosad je uglavnom bivao samo potpisivan kao izvršni producent serija kao što su Numb3rs, Pillars of the Earth i The Good Wife jer ih je producirala kompanija koju je osnovao sa svojim pokojnim bratom Tonyjem, no nije imao posebnog utjecaja na razvoj nijedne od njih.

4 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861