Robert De Niro umjesto Jamesa Gandolfinija u HBO-ovoj miniseriji Criminal Justice – serijala.com
Trenutno čitaš
Robert De Niro umjesto Jamesa Gandolfinija u HBO-ovoj miniseriji Criminal Justice

Robert De Niro umjesto Jamesa Gandolfinija u HBO-ovoj miniseriji Criminal Justice

HBO je objavio da će Robert De Niro preuzeti ulogu njujorškog odvjetnika namijenjenu Jamesu Gandolfiniju u novoj, sedmosatnoj kriminalističkoj mini-seriji Criminal Justice. 

Gandolfini je odradio pilot-epizodu, ali je, na veliku žalost, preminuo od srčanog udara u lipnju ove godine, stoga će filmska legenda zamijeniti televizijsku u jednom od posljednjih projekata pokojnog glumca. Autor Richard Price napisao je Criminal Justice prema istoimenoj BBC-evoj seriji iz 2008. U ovoj verziji, De Niro će glumiti odvjetnika koji preuzima obranu Pakistanca Ahmeda u slučaju ubojstva djevojke. Snimanje je najavljeno za ožujak sljedeće godine, a datum emitiranja još nije objavljen.

Još jedno veliko ime vezano uz seriju je scenarist i oskarovac Steven Zaillan (Schindlerova listaMoneyball), koji radi na projektu već četiri godine i režirat će prvi dio.  Gandolfini će ostati potpisan kao jedan od izvršnih producenata, a upravo su zbog njegove predanosti i angažmana HBO i Zaillan odlučili nastaviti s realizacijom, pronašavši dostojnu zamjenu.

3 komentara
 • baš je lijepo što se ovo zlatno doba televizije poklopilo sa jednim od lošijih razdoblja za hollywood, svi glumci bježe na televiziju

  • Sigurniji posao! :) Ako netko upeca glavnu ili barem važnu ulogu u dramskoj jednosatnoj seriji s po 12 epizoda ili sitcomu s po 24 epizode pala mu ili joj je sjekira u med – pola godine ili koliko već ima siguran posao u ovo recesijsko doba.

   A i mnoge serije su u zadnje vrijeme vrhunski napravljene. Danas ima puno više kvalitetnijeg televizijskog materijala nego filmskog.

   I nema takvog rizika kao kod filmova, na koje se utroši strašna lova i onda producenti grizu notke u iščekivanju zarade, odnosno hoće li ili neće pokriti troškove produkcije.

   Što se tiče same mini serije, iz vijesti nije jasno hoće li De Niro zamijeniti Gandolfinija pa će ponovno snimiti pilot ili će objaviti pilot takav kakav je i uvesti De Nira u drugoj epizodi.

  • Eh, nemojmo pretjerivati. Da, poneki poznatiji glumci sve češće prihvaćaju televizijske uloge, daleko od toga da baš hrle i bježe. Osim toga, ovo je mini-serija na HBO-u, tako da je tu prestiž i kraća, ograničena obaveza. Plus, De Niro je dobru ulogu imao… U ovom stoljeću kada?

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861