Premijera nove serije “Sjeverne vode” (The North Water) 5. studenog na HBO GO-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Premijera nove serije “Sjeverne vode” (The North Water) 5. studenog na HBO GO-u

Premijera nove serije “Sjeverne vode” (The North Water) 5. studenog na HBO GO-u

Sjeverne vode” (The North Water), nova serija koju je prilagodio i režirao hvaljeni filmaš Andrew Haigh, a temeljena je na knjizi Iana McGuirea, imat će premijeru 5. studenog na HBO GO-u kada u ponudu stiže svih pet epizoda. Jack O’Connell i Colin Farrell predvode nevjerojatnu glumačku ekipu donoseći priču o kitolovcu iz 19. stoljeća koji isplovljava na Arktik s ubojicom na brodu.

Smještena u Velikoj Britaniji i arktičkoj pustoši krajem 1850-ih, serija “Sjeverne vode” priča je o Patricku Sumneru (Jack O’Connell), osramoćenom bivšem vojnom kirurgu koji se prijavljuje kao brodski liječnik u kitolovnoj ekspediciji na Arktik. Na brodu upoznaje harpunera Henryja Draxa (Colin Farrell), surovog ubojicu čiji je nemoral oblikovan u skladu sa surovošću njegova svijeta. U nadi da će pobjeći od užasa svoje prošlosti, Sumner se nađe u svijetu kojim dominiraju muškarci, na zlosretnom putovanju s ubojitim psihopatom. U potrazi za iskupljenjem, njegova priča postaje gruba borba za opstanak u arktičkoj pustoši.

Veći dio snimanja serije odvijao se sjeverno od arhipelaga Svalbard, a glumci i ekipa u potpunosti su radili na moru u Arktičkom oceanu. “Roman Iana McGuirea živo dočarava brutalnu ljepotu arktičkog okoliša i znao sam da moram pokušati unijeti sličan realizam u seriju. Unatoč očitim izazovima, snimanje na Arktiku činilo se najboljom opcijom. Želio sam da osjetimo jak vjetar, žestoku hladnoću. Htio sam uhvatiti taj strah koji dolazi od bivanja daleko od civilizacije“, izjavio je redatelj Andrew Haigh.

Osim Jacka O’Connella i Colina Farrella, u seriji glume Stephen Graham, Sir Tom Courtenay, Sam Spruell i Roland Møller. U ostalim ulogama su Peter Mullan, Philip Hill-Pearson, Kieran Urquhart, Jonathan Aris, Stephen McMillan, Eliza Butterworth, Nive Nielson, Natar Ungalaaq, Jerry Laisa, Ipeelie Ootoova i Keenan Carpenter. Izvršni producenti su Jamie Laurenson, Hakan Kousetta, Iain Canning i Emile Sherman za See-Saw Films, Niv Fichman za Rhombus Media i Jo McClellan za BBC. Producentica je Kate Ogborn. Serija “Sjeverne vode” je koprodukcija s Rhombus Media, a međunarodno ju distribuira BBC Studios.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861