Predstavljamo: Sweet Magnolias — Netflixova lagana romantična serija bijeg je od stvarnosti – serijala.com
Trenutno čitaš
Predstavljamo: Sweet Magnolias — Netflixova lagana romantična serija bijeg je od stvarnosti

Predstavljamo: Sweet Magnolias — Netflixova lagana romantična serija bijeg je od stvarnosti

Volite li serije o prijateljstvu? Serije u kojima su glavni likovi žene? One serije koje su lagane i ugodne za gledanje, bez posebno velikih dramskih momenata? Ako su vaši odgovori “DA”, onda je ova Netflixa romantična drama, koja broji svega dvije sezone, prava serija za vas.

Serija Sweet Magnolias se temelji na istoimenom književnom serijalu od jedanaest romana koje je napisala američka spisateljica Sherry Woods u razdoblju od 2007. do 2014. godine. Svega nekoliko godina kasnije Netflix se odlučio za televizijsku adaptaciju pod vodstvom Sheryl J. Anderson čiji ste rad mogli zapaziti kasnih devedesetih i ranih dvijetisućitih kroz epizode originalne verzije Charmed, romantičnu komediju A Summer To Remember te krimi dramu Detective McLean. Kamera, za koju imam sve pohvale, je pod vještim okom Briana Johnsona (The Killing), a lokacije na kojima se odvijaju pojedine scene vam mogu biti poznate iz serije “Vampirski dnevnici”, posebice Covington u Georgiji koji je u toj seriji mijenjao izmišljeni Mystic Falls.

Sweet Magnolias vam u samom startu želi dobrodošlicu u Serenity, South Carolinu, maleno mjesto gdje se svi poznaju i svaki “problem” se mora riješiti brzo kako “selo ne bi pričalo”. Prvo upoznajemo Maddie Townsend (JoAnna Garcia Swisher, The Astronaut Wives Club) koja se razvodi od nevjernog muža Billa (Chris Klein). Bill, kao doktor u malom gradu, je došao u iskušenje i prevario Maddie s Noreen Fitzgibbons (Jamie Lynn Spears) koja potom ostaje trudna, a Bill želi biti uz nju i bebu. No, budući da Maddie i Bill imaju troje djece Tylera (Carson Rowland), Kylea (Logan Allen) i Katie (Bianca Berry Tarantino), cijela priča gdje Bill želi biti “uz” Noreen postaje još čudnija. Dapače, nećemo to uzimati za zlo, jer Bill iskreno i nije lik kakav treba jednoj Maddie.

U tom razvodu Maddie zastupa njena najbolja prijateljica Helen Decatur (Heather Headley, Chicago Med), odvjetnica čija je karijera toliko fantastična da je sama uspjela spasiti grad od prodaje. Svakog tjedna Maddie, Helen i voditeljica lokalnog restorana Dana Sue Sullivan (Brooke Elliott, Drop Dead Diva) ispijaju margarite i tračaju svoje susjede, nazivajući svoju malu grupu Sweet Magnolias. Radnja serije upravo kreće u trenutku kad se ovaj trio odluči na kupnju stare kuće koju će preurediti u wellness centar za čitavu zajednicu.

Sweet Magnolias / Netflix

Kroz prvu sezonu tako pratimo miran, ali zanimljiv život glavnih junakinja i njihove djece. Dok je Dana Sue poduzetnica koja ima svoj restoran koji posluje dobro, ali ne i bez problema, Helen je jedina od njih tri čiji ljubavni status nije prepun drame. Već nakon kratke afere s bivšim dečkom odlučuje kako želi imati obitelj. Ono što zamjeram Dani Sue je strogoća i trud u kontroliranju vlastite kćeri Annie (Anneliese Judge) kada sazna kako Annie objavljuje različite probleme grada Serenity na Instagramu, iako tako kompenzira svoje frustracije o vlastitoj obiteljskoj situaciji. Naposljetku, kako u ovoj odličnoj postavi ne bi nedostajalo zgodnih glumaca, tek razvedena Maddie se zaljubljuje u trenera svog sina, Cala Maddoxa (Justin Bruening, Grey’s Anatomy), s kojim vrlo polako ulazi u vezu nakon svog bolnog razvoda.

Druga sezona ove jednostavne serije ima svojih uspona i padova. Priča koja će vas zainteresirati je pitanje tko je otac mlađeg radnika u restoranu Dane Sue, imenom Isaac Downey (Chris Medlin) koji je u grad došao u želji saznati tko su mu biološki roditelji. U tome mu pomaže Helen koristeći različite metode, ali hoće li uspjeti? Pogledajte i saznajte. Najviše mi se svidjelo što su djeca naših junakinja dobila više prostora, zapleta i predstavljanje njihovih života u tom malenom gradu. Hoće li Dana Sue uspjeti riješiti obiteljske probleme kako bi svi bili sretni otkrijte u drugoj sezoni. Scenaristi/ce u drugoj sezoni puno više razvijaju lik Cala Maddoxa, pa tako saznajemo detalje iz njegove prošlosti i kako mu ona može poremetiti sreću u malom gradu Serenity.

Ono što mi se nije svidjelo je to kako većina glumaca nema taj country naglasak ili barem pokušaj koji bi bio prikladan za ovakvu seriju. Sve u svemu, osobna očekivanja su bila malo veća od dostavljenog. Treća sezona nije službeno potvrđena od strane Netflixa, ali je zasigurno u planu.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861