Najava: Lipstick Jungle (Štiklama do vrha) na RTL Televiziji – serijala.com
Trenutno čitaš
Najava: Lipstick Jungle (Štiklama do vrha) na RTL Televiziji

Najava: Lipstick Jungle (Štiklama do vrha) na RTL Televiziji

Dok gledate reprize epizoda “Seks i grad” na HRT-u, na konkurencijskoj televiziji stiže njihov nasljednik “Štiklama do vrha” (“Lipstick Jungle”). Serija, također, snimljena prema četvrtoj knjizi Candace Bushnell, koju je izdala 2005. godine. Samo nakon 3 godine, počela je ekranizacija knjige. Autorice serije su DeAnn Heline and Eileen Heisler (ujedno autorice serije “The Middle”), dok je Bushnell bila izvršni producent zajedno s glavnim scenaristom  Oliver Goldstick, čije ime povezujemo sa serijama “Ružna Betty” (“Ugly Betty”), “Kućanice” (“Desperate Housewifes”) i mnogim drugim. Ukoliko niste ljubitelj knjiga, a svidjela su vam se dogodovštine Samanthe, Carrie, Mirande i Charlotte, pružite priliku i curama nove serije.

Lindsay Price, Kim Raver & Brooke Shields, Lipstick Jungle, NBC

Serija prati tri prijateljice na visokim i moćnim pozicijama u društvu i njihovo balansiranje privatnog i javnog života. Wendy Healy (Brooke Shields, poznata po ulozi u “Plavoj Laguni” i seriji “Suddenly Susan”), bivša predsjednica filmske produkcijske kuće Parador Pictures i trenutno neovisna producentica.  Nico Reilly (Kim Raver, poznate po ulozi bolničarke u seriji “Heroji iz strasti” (“Third Watch”) i mentorice Cristine Yang u seriji “Uvod u anatomiju”) je glavna urednica u modnom časopisu Bonfire . Zadnja, ali nimalo nevažna, Victory Ford (Lindsay Price, poznata po ulozi vještice u seriji “Eastwick” i također mlade novinarke u seriji “Beverly Hills 90210”) je poznata modna dizajnerica.

Informacije o seriji

Serija traje 2 sezone. Prva se sezona sastoji od 7 epizoda, dok se druga proširila na 13 epizoda, čineći ukupno 20 epizoda. Nemojte da vas to obeshrabri, iako je kratkog vijeka, sigurno će vas relaksirati tijekom ovih ljetnih večeri.

Naslovna se pjesma zove “The Bomb“, napisali su je Shana Halligan i Kiran Shahani, a izvodi ju grupa Bitter Sweet.

Kako smo u seriji “Seks i grad” pratili modu; najnovije i najbolje dizajnerske krpice, i u seriji “Štiklama do vrha” taj se trend nastavlja. Ovog su se puta potrudili i stavili na stranice NBC-a sve odjelne komade, nakit i obuću, što su nosile glumice u seriji, i to po epizodi. To je super za nas žene koje se pitamo, što to nose, ali opet znamo da si ne možemo priuštiti takvo nešto.

Glumačka postava

Tri uspješne, nerazdvojen prijateljice, uspjele su privući 7,54 milijuna gledatelja, okupljajući demografsku sliku gledatelja od 18 do 49 godina. Uz smanjenu gledanosti, ni tadašnji štrajk scenarista nije pripomogao u opstanku serije. Filmska kuća NBC promovirati je seriju kako je god znala i umila, u cilju povećanja gledanost. Nisu uspjeli u svojoj naumi jer druga sezona nije pokazala porast gledatelja, štoviše gledanost je opala na 3,26 milijuna gledatelja.

Kratki sadržaj 1. sezone

New York Post uvrstio je ove tri žene u top 50 najmoćnijih žena. Filmska producentica Wendy Healy trudi se ostvariti uspješnu karijeru, ali ujedno ne zapostaviti privatan život. Njen život krase muž Shane, britanski glazbenik, koji podržava Wendynu karijeru iako je zbog nje na drugom mjestu. Osim što je udana žena, ona je i majka tinejđerice Maddie i dječaka Taylora. Victory Ford vrhunska je modna dizajnerica koja želi ostvariti svoje snove i upoznati “gospodina pravog”. Njena je karijera u začecima, te u pravi čas uskače zgodan, ali nihilistički nastrojen, milijarder Joe Bennett koji joj nudi financijske i društvene usluge. Nico Reilly, glavna je urednica časopisa Bonfire, postavila si je za cilj postati predsjednica uprave, usput ušutkati svoga napornog šefa Hectora. Dok joj cvjetaju ruže u poslovnom životu, njen život sa starijim mužem postaje problematičan. Hoće li se moći oduprijeti mladom mesu? Radnja serije ostaje u famoznom New York Cityju, i daje nam slatke isječke proslavljenog američkog grada.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q08dDGfqKLg[/youtube]

Seriju možete pratiti svakim danom, od ponedjeljka, 16.7. u 20:00 na RTL-u.

/a

11 komentara
  • Zašto ne? Neke od najboljih serija televizije imaju po jednu ili dvije sezone.

   Ne kažem da je Lipstick Jungle jedna od njih, doduše…

   Vjerojatni razlog, doduše, je što su kupili / dobili seriju u nekom paketu. Ili su mislili da je Brooke Shields ime koje može privući par gledatelja više.

 • Pa o tome i pričam, mislim da ova serija nije vrijedna toga. Trebali su onda Firefly otkupiti, ili nešto slično. ^^

   • Meh, ma gdje bi naši gledali Firefly. :D Mislim, najgledanije strane serije u nas su šrotovi tipa CSI:NY, Bones i Mentalist, ak se ne varam. Tak da je i naš kolektivni televizijski IQ na razini američkog.

 • Ide svaki dan, i tih dvadeset epizoda im je taman fina brojka da popune nečim raspored sad u ljetnim mjesecima. Sa ovim “Seks i grad 2.0” i imenima poput Brooke Shields mogu i privući koji par očnih jabučica, a ide im u korist i to što serija možda i nije toliko skupa kad je bila tako kratkog vijeka. ;)

  • Baš zato su i otkupili seriju, kako bi popunili ljetni program. A što se tiče, njezinog kratkog vijeka, kuća je pokušala ići na šemu ako je “Seks i grad” dobro prošao, možda i ovo bude. Iskreno, gledala seriju ovih tjedan dana, nisam oduševljena,dok “Seks i grad” gledam ponovo po 3 put, što govori samo po sebi :)

 • najava??? tjedan dana nakon početka prikazivanja?
  jesu vam barem platili za ovaj “fluff”?

  • Pa naravno. Ne ustajemo ni iz kreveta džabe. Zahvaljujuci honoraru za ovaj fluff, ovo ti pise moja tajnica sa plaze na Ibizi. Foto dokaz:

   (objava kasni jer je Ines nova pa ja rješavam objavu, a nisam stigao ranije)

 • Meni je serija savršena! Nažalost, trajati će kratko. No, nije li u životu sve dobro zapravo kratko? :))

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861