Mudsomer Murders (Umorstva u Midsomeru) – 13. sezona na HTV2 – serijala.com
Trenutno čitaš
Mudsomer Murders (Umorstva u Midsomeru) – 13. sezona na HTV2

Mudsomer Murders (Umorstva u Midsomeru) – 13. sezona na HTV2

Putem najave s Hrvatske radio televizije:

UMORSTVA U MIDSOMERU, XIII

(MIDSOMER MURDERS 13)

petak, HTV2, 25.11.2011., 21:55

U 13. sezoni izvrsne britanske serije “Umorstva u Midsomeru” ponovno pratimo inspektora Toma Barnabyja (John Nettles) i njegovog asistenta Bena Jonesa (Jason Hughes) u razotkrivanju misterija i zločina koji se kriju iza idilične ruralne slike Midsomera, zapravo legla ljubomore, intriga, izdaje i ubojstava. Stalna glumačka ekipa uključuje i Jane Wymark, koja se pojavljuje u svakoj epizodi kao Barnabyjeva supruga Joyce, Lauru Howard koja glumi njegovu kćer Cully te Barryja Jacksona, koji tumači lik patologa Bullarda.

Više od 130 sumnjivih smrti – od toga 110 ubojstava, šest samoubojstava, pet prirodnih smrti i osam nesreća – zadesilo je Midsomer od početka serije. Kad je pilot epizoda Ubojstva u Badger’s Driftu emitirana u ožujku 1997., odmah je zarobila maštu britanske publike. Spojem prelijepih seoskih krajolika, ekscentričnog stanovništva i ubojstava, serija je privukla 13,5 milijuna gledatelja, srušivši rekord gledanosti te godine. Budućnost joj je bila zajamčena.

I trinaesta sezona televizijski je dragulj koji je privukao iznimno velik broj gledatelja u više od 200 zemalja svijeta. Likovi serije temeljeni su na junacima romana spisateljice Caroline Graham. Njezinu knjigu Ubojstva u Badger’s Driftu, koja je nadahnula seriju, Udruga autora kriminalističkih romana (CWA) izabrala je za jedan od 100 najboljih kriminalističkih romana u povijesti.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861