Djevojke u ratu — nova BBC-jeva serija inspirirana istinitim događajima na Pickbox NOW – serijala.com
Trenutno čitaš
Djevojke u ratu — nova BBC-jeva serija inspirirana istinitim događajima na Pickbox NOW

Djevojke u ratu — nova BBC-jeva serija inspirirana istinitim događajima na Pickbox NOW

Nova britanska povijesna serija stiže na Pickbox NOW 8. studenog. Riječ je o fenomenalnoj seriji “Djevojke u ratu” (Land Girls) inspiriranoj stvarnim zapisima iz razdoblja Drugog svjetskog rata u Velikoj Britaniji. 

Ova povijesna drama dobitnica je nagrade za najbolju seriju na dodjeli nagrada Broadcast Awards, kao i na dodjeli nagrada organizacije Royal Television Society, a na IMDb-ju krasi je visoka ocjena 7. Tijekom svih triju sezona koje dolaze na Pickbox NOW uvucite se u povijesni spektakl sa ženskom kopnenom vojskom za vrijeme Drugog svjetskog rata u Velikoj Britaniji i pratite živote, ljubavi, uspone i padove četiriju članica vojske.

Četiri djevojke u ženskoj vojsci

U glavnim su ulogama britanske glumice Summer Strallen, Becci Gemmell, Jo Woodcock i Christine Bottomley, koje tumače četiri članice ženske kopnene vojske koje rade na imanju Hoxley tijekom Drugog svjetskog rata. One dolaze na imanje kako bi započele svoj novi život na farmi. 

Ženskoj kopnenoj vojsci pridružile su se iz različitih razloga, no dijele isti cilj: pridonijeti pobjedi u ratu. Nancy (Strallen) je prisiljena pridružiti se ženskoj kopnenoj vojsci kad počne obvezni ženski vojni rok. Joyce želi služiti svojoj zemlji poput svog muža. Annie je prijavila sebe i svoju mlađu sestru Bea kako bi pobjegle od nasilnog oca. Kako se sve polako prilagođavaju novom okruženju i kreću raditi težak posao, njihovi se životi počinju mijenjati. 

Jedinstven format serije

Tvorac serije Roland Moore nazvao je četiri glavna ženska lika po svojim bakama i tetama, kako bi imena bila autentična za to vrijeme. Za seriju se pripremao čitajući osvrte stvarnih žena koje su bile u ženskoj vojsci kako bi priča bila što vjernije prikazana. Povrh toga, serija je napravljena vrlo zanimljivo, naime, radnja svake epizode odvija se tri mjeseca nakon prethodne epizode, što joj daje jedinstven format. 

Osim što se serija “Djevojke u ratu” fokusira na članice vojske, tvorac serije Moore odlučio je rasvijetliti i druge manje poznate aspekte britanske fronte, uključujući segregaciju crnih i bijelih američkih trupa, lov na nacističke simpatizere te iskorištavanje ratnih zarobljenika za rad. 

Napeta drama i avantura u vrlo zanimljivom dobu oduševit će sve ljubitelje povijesnih drama i tema koje se tiču Drugog svjetskog rata. 

Sve tri sezone fenomenalne britanske serije Djevojke u ratu gledajte samo na Pickbox NOW od 8. studenog.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861