Blic recenzija: Suits (Pilot) – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Suits (Pilot)

Blic recenzija: Suits (Pilot)

Stigao nam je još jedan procedural sa mreže USA. Suits prati Mikea Rossa (Patrick J. Adams) koji mlad, genijalan i briljantan, no unatoč tome je bez posla, a zarađuje za život polažući prijemne ispite za svakoga tko ima malo dublji džep. Kako lijepo i plemenito. No, to sve se mijenja kada igrom slučaja dolazi na intervju za posao suradnika u jednoj od najvećih odvjetničkih tvrtki u New Yorku. Impresioniran njegovim stavom i pojavom Harvey Specter (Gabriel Macht) mu unatoč tome što nema diplomu ponudi posao. Da, jer se to, naravno, stalno događa.

Gabriel Macht, Patrick J. Adams (Harvey Specter, Mike Ross; Suits, USA)
Gabriel Macht, Patrick J. Adams (Harvey Specter, Mike Ross; Suits, USA)

Dobro

Zanimljiv odnos između dvojice glavnih likova, koji se barem u pilotu ne čini toliko nategnut i forsiran, kao i vrlo dobra izvedba dvojice glavnih glumaca. Glavni oslonac serije je njihov odnos, koji je već u pilotu dobar, no koji se u budućim epizodama tek treba dodatno izgraditi. Cijela pilot epizoda je solidno realizirana: kratak uvod, upoznavanje glavnih likova, građenje odnosa među njima, te glavni slučaj, bez velikih kompliciranja. Ukratko, serija vizualno izgleda jako dobro.

Loše

Iako je sam pilot u tehničkom smislu dobro realiziran i postignuto je traženo ozračje, sve osim glavnih likova djeluje nekako nezanimljivo, već viđeno i izlizano. Dijalozi obiluju klišejima, glavni slučaj je opako dosadan i standardno predvidljiv.

Zaključak

Cijelu recenziju u ovom slučaju je dosta teško dijeliti na standardne dobro/loše elemente, jer ne obiluje katastrofalnim stvarima koje bi vas mogli odbiti, a niti elementima koji bi vas odmah mogli prikovati za ekran. Budući da nam ova serija dolazi sa USA Networka, otprilike se zna što se može očekivati, a upravo smo to i dobili: još jednu seriju standardnog proceduralnog zapleta, u kojemu će se prije svega igrati na kartu jednostavnosti i naravno na zanimljivost glavnih likova, koji više nego simpatični, jer glavne radnje zapravo (zasad) nema. Problem leži u tome, što je sve to donekle viđeno, jer mreža nije ponudila apsolutno ništa novo, već još jednu polu zanimljivu seriju, koja je u usporedbi sa ostalom ponudom na navedenoj mreži jednostavno samo prosječna te se čak ni tamo pretjerano ne ističe. Prostora za napredak itekako ima, i tek treba vidjeti koliko će glavni likovi biti zanimljivi pri gledanju iz tjedna u tjedan, i da li će autori serije postati malo kreativniji sa slučajevima…

5.5 10 1
5.5

Žanr: Odvjetnička dramedija

Autor: Aaron Korsh

Mreža: USA

Glume: Patrick J. Adams, Gabriel Macht, Meghan Markle, Gina Torres, Rick Hoffman

Datum premijere: 22. lipnja 2011.

6 komentara
 • Ja bih čak i dao višu ocjenu. Ni ja sam ne mogu vjerovati što upravo pišem, ali čak mi je solidna serija. Prva serija sa USA-a koja mi nije bila iritantna. Ima kemije među glumcima, a serija je vizualno – for lack of a better word – *_* . Istina, način na koji lik dobije posao je malo žešći kretenizam, ali kad se pređe preko toga, ostane sasvim simpa serijica.

  • Serija je solidna, da, uopće nije iritantna, naprotiv simpatična je. Ali…
   Koliko će ova dvojica izgledati iz tjedna u tjedan i koliko će dati biti zanimljivi, hoće li biti kreativniji u slučajevima ostaje za vidjeti. Uglavnom, imaju prostora za napredak. ja ću im dati još koju epizodu.

 • Ja sam prednost dao Franklin & Bash ali i za to nekako nemam vremena pored ozbiljnijih serija. A nije loša.

  • F&B je meni obični Boston Legal-wannabe. Apsolutno negledljivo i neprobavljivo.

   Nije Suits ništa revolucionarno, naprotiv, radi se o sasvim prosječnoj seriji, ali barem mi je podnošljiviji od F&B-a.

 • U neku ruku serija je slična Nasljeđu; neprekidna borba za vlast ponekad može dojaditi. Za običan puk možda malo prekomplicirana; teško je pratiti sve te sporedne likove. Za mene je najbolja od sličnih serija bila: Billions

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861