AMC i BBC će surađivati na još jednoj špijunskoj miniseriji – serijala.com
Trenutno čitaš
AMC i BBC će surađivati na još jednoj špijunskoj miniseriji

AMC i BBC će surađivati na još jednoj špijunskoj miniseriji

Nakon uspjeha Night Managera bilo je samo pitanje vremena kada će se opet BBC i AMC baciti u špijunske vode. Odgovor nismo dugo čekali. The Night Manager je za obje mreže polučio solidan uspjeh, odnijevši više od nekoliko nagrada s istočne i zapadne strane atlantske bare, stoga interes za novim projektom ne čudi. I mi smo planirali nešto napisati o samoj seriji, koja je počela relativno zanimljivo, ali prilično se ispuhala u zadnjim epizodama ne ponudivši nam bogznakakav rasplet. 

Variety prenosi kako su krenuli pregovori oko adaptacije The Spy Who Came in From the Cold, jedne od najpoznatijih le Carreovih špijunskih priča, koja je filmsku adaptaciju doživjela u šezdesetima. Richard Burton je tad igrao Aleca Leamasa, britanskog špijuna koji je poslan na posljednju misiju gdje treba namjestiti istočnonjemačkom operativcu. 

Novu verziju preuzet će Simon Beaufoy (“Slumdog Millionaire”), a “limitirana serija” trebala bi pratiti jednaku priču, osim ako ovaj put nisu mislili snimiti šest do deset epizoda borbe špijuna s opasnim snježnim nanosima i crvenim meteoalarmima.

Datum premijere nije definiran, odabir glumaca još nije ni započeo, ali vjerujemo kako bismo je mogli gledati ili krajem ove godine ili početkom sljedeće. 

Zanimljivo je i da se u priči pojavljuje George Smiley (Tinker, Tailor, Soldier, Spy Smiley’s People), jedan od najpoznatijih le Carreovih književnih junaka, a kojeg je u u filmu iz 2011. utjelovio Gary Oldman. Taman je dovoljno vremena da produkcija skupi novac da se Oldman vrati ulozi Smileya. Pokrenut ćemo Kickstart kampanju. 

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861