Knjiga o džungli na BBC-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Knjiga o džungli na BBC-u

Knjiga o džungli na BBC-u

Nakon što je BBC-jevac John Downer odlučio režirati film Knjiga o džungli sa divljim životinjama, BBC je također postigao dogovor sa televizijskom kućom TVO u Kanadi kako bi lansirali animiranu seriju prema priči Rudyarda Kiplinga. Serija vrijedna 8 milijuna funti će biti rađena u 3D tehnici, a planira se izrada 52 epizode od kojih će svaka trajati po 11 minuta. Sa televizijom iz Kanade dogovoreno je i snimanje jednosatnog specijala.

To će biti prva animirana verzija Knjige o džungli nakon Disneyevog filma iz 1967. Budući da je originalna priča Rudyarda Kiplinga napisana u Indiji, BBC je kupio potrebne programe u dogovoru vrijednom milijun funti od Indijske nezavisne produkcijske kuće DQ Entertainment. Kipling, koji je bio prvi dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1907. godine prvotno je priče napisao kao kolekciju za magazin 1894. prije objavljivanja same knjige. Od tada su to postale najomiljenije priče za djecu na engleskom jeziku, o dječaku Mowgliju napuštenom od roditelja, kojeg su odgojili vukovi, te njegovim avanturama i povratku u selo među ljude.

Frances James rekao je za TVO:

Knjiga o džungli je prelijepo animirana adaptacija klasičnih priča Rudyarda Kiplinga i odlično se uklapa u naš program koji potiće djecu na učenje i otkrivanje novih stvari- a sve to kroz igru i zabavu.

ZDF TV i ZDF Enterprise iz Njemačke, kao i TF1 TV i Moonscoop iz Francuske također rade na koprodukciji serije u iznosu 12.5 milijuna američkih dolara. Očekuje se da će serija biti završena do kraja 2010. godine.

Direktor CBBC Drama and Acquisitions je rekao:

Knjiga o džungli bit će sjajna avantura za djecu od 5 do 8 godina. Svijet džungle u seriji izgleda predivno i sigurno će uspjeti približiti ove priče novim generacijama koje možda i ne znaju za nju.

No, vjerojatno će i stariji moći uživati u zgodama malog Mowglija i njegovih prijatelja.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861