Human Target 1×10: Tanarak – serijala.com
Trenutno čitaš
Human Target 1×10: Tanarak

Human Target 1×10: Tanarak

Devet epizoda je serija bila na razini, osim što je prva nekako najbolja, sve ostale su tu negdje po pitanju kvalitete i stiže 10. epizoda naziva “Tanarak” koja se čini nekako mrvicu slabijom od ostalih.

Inovativnost je i  dalje prisutna, i u ovoj epizodi gledamo nešto novo – rudnike, borbu na kamionu, eksploziju rudnika, ali i nešto do sada viđeno – šumski okoliš, slabo humora, priča sa zavjerom… Tako da je ova epizoda inovativna onoliko koliko i nije. Već smo imali prije nekoliko epizoda šumski okoliš, jeste da je ono bilo u Južnoj Americi, a da je ovo na otoku Tanarak u Aljasci, ali, ipak, poveznice su jasno vidljive.

Chance je u ovoj epizodi morao spasiti Jessicu (Moon Bloodgood). Ona je zatočena na otoku Tanarak, a zbog mutnih poslova tvrke Agrius koja se bavi rudarstvom na dotičnom otoku, sve se čini kako ni ona neće još dugo. Tako on poput pravog frajera, sa prigodnim cvikama, u lijepom i novom Camaru, s prigodnom glazbom, kreće na put. Sve što ga je čekalo i kroz što je prošao je više-manje klasika. Riješio nekoliko ljudi, riskirao život, izvodio opasne stvari, nabacio ponešto šarma i još jedan slučaj u nizu biva riješen.

Zanimljiva nova stvar je bila borba na kamionu u vožnji, pohvale za domišljatost, a da se ne zaboravi na akciju tu je nekoliko standardnih eksplozija koje oduzimaju dah, među kojima i ona rudnika. Humora slabo, tu i tamo netko nešto šaljivo rekne, no više ne izazivaju toliko smijeh koliko namame osmijeh na lice. Ipak, u cijeloj toj epizodi, kao i u dosadašnjim, najveći aduti serije su definitivno zanimljivi glavni likovi.

Chance, Guerrero i Winston, u kakvim god se situacijama nalazili, s čim god se suočavali, uvijek su zanimljivi, ugodno ih je gledati, jednostavno čovjek jedva čeka da čuje koju “pametnu” od njih. Tako da, premda nešto slabija, i ova epizoda je sasvim solidna. Kako sezona odmiče i bliži se kraju postaje sve jasnije kako odabir glavne trojke nije mogao biti bolji. Apsolutno svakome od navedene trojice stoji data uloga, a kao i uglavnom sve dosadašnje epizode, tako i ova proleti prebrzo.

Čisto da bude spomenuto, priča je pratila tvrtku Agrius koja je eksperimentirala sa kemikalijom naziva propanid. Budući da je bio previše izložen dotičnoj kemikaliji, jedan rudar je preminuo, pa je tvrtka to htjela zataškati. Međutim, kada imate Guerrera, hakera koji hakira sve što se može hakirati, vrlo jednostavno dođete do onoga što vam treba. Jessica je bila doktorica nesretnog rudara, tako da je i ona znala ponešto, i tako je još jedna klijentica ostala živa i zdrava.

Ostaju još dvije epizode do kraja prve sezone, dakako, najzanimljivija će biti ona posljednja gdje ćemo se vratiti u prošlost na Chanceov prvi slučaj, slučaj s kojim je sve počelo, ili bolje rečeno, na slučaj s kojim je Chance završio sa starim, a započeo s  novim životom.

punapunapunapolaprazna

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861