Večeras počinje 9. izdanje Fantastic Zagreb film festivala – serijala.com
Trenutno čitaš
Večeras počinje 9. izdanje Fantastic Zagreb film festivala

Večeras počinje 9. izdanje Fantastic Zagreb film festivala

Otvaranje 9. Fantastic Zagreb film festivala započinje večeras u 21:30 odličnim avanturističkim trilerom “Arktik” s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi. Fantastic Zagreb je već dugi niz godina jedna od najboljih stvari zagrebačkog ljeta, a ljetna pozornica Tuškanac sjajna je oaza i utočište od vrućeg lipanjskog i srpanjskog gradskog asfalta.

Kako stvari u ovom gradu propadaju brzinom raspada posljednje sezone “Igre prijestolja” sretni smo što se Fantastic još uvijek drži i iz godine u godinu svojim posjetiteljima nudi odličan žanrovski program, kojemu je “Fantastic Retro” jedan od njegovih temelja. Ove godine retro program nudi sedam klasika, uključujući Hillove “Ratnike podzemlja” (The Warriors) i Ridleyev “Osmi putnik” (Alien), potonji od kojih dolazi u restoracijskom 4K izdanju.

Festival traje do 7. srpnja i osim na ljetnoj pozornici Tuškanac — jedan dio programa moći će se gledati i stotinjak metara dalje, u kinu Tuškanac.

Večerašnji film otvaranja, “Arktik“, priča je o preživljavanju u najgorim uvjetima na Zemlji, a beskrajna pustoš, hladnoća, led i snijeg samo su dio problema s kojim će se pilot srušenog aviona morati suočiti.

Vidimo se na projekcijama.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861